11 Май 2021, 10:48 Днес (4) | Вчера (13)

Смениха шефовете на „Български пощи" и бургаския порт

31 Юли 2013 16:25 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 31 юли 2013, 16:28

Пламен Павлов става главен изпълнителен директор на "Български пощи", а Николай Тишев - на Пристанищше Бургас

Със заповеди на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов бяха направени промени в ръководствата на „Български пощи“ ЕАД и на „Пристанище Бургас“ ЕАД, съобщиха от министерството.

В Съвета на директорите на „Български пощи“ ЕАД са назначени двама нови членове – Пламен Павлов и Цветана Костадинова. На свое заседание Съвета на директорите избра Никола Шерлетов, който и до сега бе част от ръководството, за свой председател, а Пламен Павлов за главен изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД.

Новоназначените членове в Управителния съвет са хора от структурата на Български пощи, които познават проблемите на дружеството и спецификата на работата в него, се казва в съобщението на министерството. Пламен Павлов е служител на Български пощи от 2010 г. Отговарял е за преструктуриране на дружеството и връзка с териториалните поделения. От 1 октомври 2010 г. е заемал поста директор на дирекция „Управление на човешките ресурси и собствеността“ в дружеството. Преди това е работил в БТК АД, като се е развил от началник смяна в териториално поделение до мениджър „Управление на собствеността“. Има придобити учебни степени от Колеж по съобщенията, Техническия университет във Варна, ВСУ „Черноризец Храбър“ и Икономически институт на БАН. Владее английски език.

Цветана Костадинова работи в Български пощи от 2011 г. като директор на дирекция „Финанси и икономика“. Преди това е заемала различни позиции в частни компании, като е отговаряла за финансово-счетоводната им дейност. Има придобита магистърска степен в Университета за национално и световно стопанство (бивш ВИИ „Карл Маркс“). Владее руски и английски език.

Промени има и в ръководството на „Пристанище Бургас“ ЕАД. За изпълнителен директор е избран Николай Тишев, а председател на съвета на директорите ще бъде Аргир Бояджиев. Другият член на Управителния съвет е Александър Калчев.

Новият изпълнителен директор на пристанище Бургас Николай Тишев има дългогодишен опит във водния транспорт, спедицията и корабното агентиране. Заемал е различни длъжности в „Пристанище Бургас“ ЕАД, „Порт Бургас – Дружество за работна сила“ ЕООД, „Lion Shipping and Chartering” Ltd, СОМАТ и др. Изкарал е и стаж в инвестиционната компания Morgan Stanley, гр. Портсмут, Ню Хампшир, САЩ. Владее английски и руски езици.

Аргир Бояджиев е заемал поста изпълнителен директор в „Пристанище Бургас“ ЕАД, както и председател на съвета на директорите на дружеството. Владее английски и руски езици. Александър Калчев е работил на различни длъжности в Параходство БМФ и БМКЦ, в това число и като капитан и помощник-капитан. Владее английски и руски езици.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив