13 Юни 2021, 16:01 Днес (0) | Вчера (0)

"Кю Би И Иншурънс – клон София" е с нов управител

11 Юли 2012 14:05 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 11 юли 2012, 14:10
Румяна Бетова

От два дни начело на "Кю Би И Иншурънс (Юръп) Лимитид – клон София" е Румяна Бетова. Тя е дългогодишен служител на застрахователния клон, където работи от регистрирането му в България през 1999 година

 

Преди това е работила и трупала опит в други застрахователни компании.

Промяната в мениджмънта на застрахователният клон е отразена в Агенцията по вписвания на 9 юли. Румяна Бетова заменя на поста Петко Тончев, който работи в "Кю Би И Иншурънс (Юръп) Лимитид – клон София" от 12 години, а през последните две беше регионален мениджър на подразделенията на австралийската застрахователна група в Централна и Източна Европа.

Специално за ИНСМАРКЕТ г-н Тончев съобщи, че се оттегля изцяло от QBE и продължава кариерата си като съдружник в компания, специализирана в разработването на софтуер за общозастрахователния бизнес. Компанията „ЗОВ солюшънс” ООД, където ще е новото му работно място, е с изцяло български капитал, a софтуерният й продукт е успешно внедрен в редица западно и източно европейски пазари.

“Силно вярвам в големите възможности, които съществуват във всички европейски застрахователни пазари, за технологичните решения, предоставяни от „ЗОВ солюшънс” ООД и се надявам компанията да спомогне за българския принос в развитието на застрахователния бизнес”, сподели Петко Тончев и добави „от 1999г. насам, QBE успя да се наложи като професионален и стабилен играч на българския застрахователен пазар и съм сигурен, че ще продължи положителното си развитие под ръководството на Румяна Бетова”.  

Преди по-малко от 2 месеца Петко Тончев напусна и поста си и на регионален мениджър на QBE. В средата на май стана ясно, че за негов заместник като мениджър на операциите на австралийския застраховател в Чехия, Словакия, Унгария, България, Румъния и Украйна е избран изпълнителният директор на QBE Украйна - Олег Сосновский.

"Независимо от известните различия, пазарите в Централна и Източна Европа имат общи характеристики. Регионът е в състояние на т.нар. "soft market", където тарифите са много ниски на фона на силна конкуренция. При това положение е твърде трудно да се прави силно печеливш бизнес и единственият начин за подобряването на резултатите е повишаването на ефективността", обяви тогава Сосновский.

Бизнесмоделът на QBE Insurance Group се основава на продажби чрез брокери, заради които новият шеф на операциите в региона ще търси начини за разширяване на кръга от застрахователни посредници.

"Кю Би И Иншурънс (Юръп) Лимитид – клон София" е регистрирана у нас през лятото на 1999 г., като клон на "Кю Би И Интернешънъл Иншурънс Лимитид" – Лондон. Самият лиценз за упражняване на застрахователна дейност българското подразделение на компанията получава на 2.09.1999 година. Освен централният си офис, компанията има още 3 представителства в страната. За продажбата на продуктите си клона разчита и на широка мрежа застрахователни посредници.

Застрахователна група QBE е най-голямата австралийска общозастрахователна и презастрахователна група с офиси в 49 страни и присъствие на всички ключови астрахователни пазари. Компанията е сред 20-те най-големи застрахователи и презастрахователи в света, а чрез повече от 135 аквизиции е постигнала както географска, така и продуктова диверсификация.

Кратка справка за Румяна Бетова:

•Образование: Завършва Факултет по „Математика и информатика” на СУ „Климент Охридски” със степен магистър, а впоследствие и СА „Димитър Ценов” – „Застрахователен и социален мениджмънт”. Квалифициран актюер – член на КС на Българско актюерско дружество (БАД), което е пълноправен член на Международната актюреска организация (IAA) и „Груп Консултатив”.

•Професионален опит: Професионалният си път в застраховането започва през 1995 г. като „Експерт общо застраховане” в „София Инс” АД. Към екипа на „Кю БИ И Иншурънс (Юръп) Лимитид – клон София” се присъединява от самото стартиране на операцията в България през 1999г. Започва работа като Senior Underwriter Accident&Health and Actuary. В последствие преминава на длъжност Portfolio Manager Specialty и от началото на 2011 заема позицията Deputy General Manager of QBE Bulgaria и Central and Eastern Europe Marine&Energy Product Manager.

Като заместник управител в клона на QBE в България основната й дейност бе свързана с ръководството на отдел Застраховане. Стреми се успешно да прилага и в България основната фолософия на QBE, че екпертизата която нейните служители притежават може да решава различни казуси, работейки в тясно сътрудничество с посредници и клиенти.

 

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив