11 Май 2021, 20:00 Днес (16) | Вчера (13)

Huawei представи новия електромобил SERES SF5

19 Април 2021 16:15 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 19 април 2021, 16:15

Електрическото SUV купе е с удължен пробег и ще се продава във флагшип магазините на Huawei в Китай

Днес на Международното автомобилно изложение в Шанхай Huawei обяви, че китайската автомобилна компания SERES пуска на пазара новия елетрически автомобил с удължен пробег SERES SF5, който ще бъде наличен и във флагшип центровете на Huawei в Китай. За първи път Huawei приветства автомобилен партньор в своята "1+8+N" екосистема. "Тази вълнуваща новина се явява прецедент както за потребителската електроника, така и за автомобилната индустрия с модерни енергийни източници", коментира Ричард Ю, Изпълнителен директор и CEO на Huawei Consumer Business Group.
Основните задръжки на потребителите по отношение на електрическите автомобили са свързани с времето за презареждане, и Huawei и SERES създават нова система за удължен пробег. Оборудвана с HUAWEI DriveONE Three-in-One Electric Drive, тя е не само оптималното решение за потребителското безпокойство от изчерпване на батерията, а и създава първокласно изживяване в купето. Новият SERES SF5 предлага гъвкавост с пробег от 180 km в изцяло електрически режим, посрещащ нуждите за градско шофиране, и пробег от над 1000 km в режим на удължен пробег за пътуващите на дълги разстояния. Новият SUV ускорява от 0 до 100 km/h за 4.68s. Високата производителност се поддържа и от лекото алуминиево шаси, double- wishbone предно и многоточково задно предаване. Така новият SF5 е едновременно мощен, пъргав и изключително стабилен.
HUAWEI HiCar решенията позволяват на потребителите неусетно да превключват между приложенията на мобилния си телефон и централната система на автомобила, получавайки достъп до навигация, музика и още много възможности навсякъде, по всяко време. Музиката от смартфона продължава в автомобила, когато влезете в него, а на ваше разположение е интерактивно гласово управление, позволяващо на шофьора да се посвети изцяло на шофирането. HUAWEI HiCar може да свърже колата и с други смарт устройства и пътниците в нея да включат климатичната система, смарт екран или друга система, намираща се в дома им.
Трипосочната аудио система на автомобила се състои от 11 озвучителни тела, настроени от експертите на HUAWEI SOUND. С технология, свеждаща фоновия шум до нивото на тиха библиотека, около 38 dB, пътниците се потапят в автентичен звук с близко до оперно качество. 
SERES SF5 разполага и с V2V (vehicle-to-vehicle) режим на презареждане, позволяващ да се подаде захранване на изолирани в по-диви райони автомобили. Налице е още V2L (vehicle-to-load) захранване в помощ на къмпингуващите, благодарение на което те могат да ползват индукционни готварски уреди, музикални уредби и друго оборудване по време на спирка за барбекю.
Новият модел ще бъде наличен във флагшип магазините на Huawei и предоставян за тест драйв на потребителите в Китай от 21 април.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив