27 Септември 2021, 22:35 Днес (15) | Вчера (0)

Компания разработи застраховка за онкологични заболявания

20 Юли 2015 13:30 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 20 юли 2015, 14:18
Под лиценза на creativecommons

Компанията предоставя възможност на застрахованите лица да получат второ лекарско мнение за потвърждение или отхвърляне на поставената диагноза

Една от най-страшните медицински диагнози в живота е диагнозата рак. Застрахователна компания разработи продукт, предназначен за пациенти с диагностицирано онкологично заболяване. Застраховката "Обичам живота" на "ЗД Евроинс Живот" има специални разработен вариант за жени и такъв за мъже. Продуктът ще бъде продаван онлай.

Компанията предоставя възможност на застрахованите лица да получат второ лекарско мнение за потвърждение или отхвърляне на поставената диагноза. Със съдействието на MediGuide America, един от световните  лидери в областта на второ лекарско мнение, диагностицираните пациенти могат да получат второ лекарско мнение  в над 200 международни специализирани медицински центрове. Компанията насочва пациента в зависимост от поставената диагноза за консултация и второ лекарско мнение  към  три избрани от нея водещи световни медицински центъра.

Застраховката се предлага в три варианта: основно, разширено и пълно покритие със срок от 5 до 10 години.

Продуктът е съвместен на "ЗД Евроинс Живот", Swiss Re, MediGuide America и Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и приятели (АПОЗ), и подпомага застрахованите лица в различните етапи от борбата им с болестта. Това е първата застраховка, покриваща разходите при диагностициране на онкологично заболяване.

Как работи програмата "Обичам живота"?
1. Пациентът е диагностициран с онкологично заболяване.
2. Пациентът или лекуващия лекар се свързват с MediGuide America на телефон 00800 -120-1131, за да поискат второ лекарско мнение. Разговорите се провеждат на български език.
3. MediGuide America определя  три водещи медицински центрове, които могат да изкажат специализирано мнение и дава имената им на пациента.
4. Пациентът и лекуващия лекар избират с  кой медицински център желаят да се консултират.
5. MediGuide America получава медицинската документация на пациента, превежда я на съответния език и я изпраща до  избрания медицински център.
6. В срок от 10 дни пациентът и лекуващия лекар получават доклад относно поставената вече диагноза и предписано лечение. При нужда от смяна на диагнозата или лечението, в доклада се описват необходимите предписания и промени в лечението.

По данни на Българският националния раков регистър, всеки ден 10 българи се диагностицират с диагнозата рак, а медиците отчитат тревожна тенденция на увеличаване на онкологичните заболявания. Рак на белия дроб, гърдата, дебелото черво, кожата и стомаха са най-често срещаните видове. С най-голям относителен дял е ракът на белия дроб при мъжете – над 18% и ракът на млечната жлеза при жените – над 22 на сто.

Страната ни е на първо място в Европейския съюз по смъртност от злокачествени заболявания.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив