21 Септември 2021, 14:03 Днес (7) | Вчера (15)

Еврохолд отправи индивидуална оферта за придобиване активите на ЧЕЗ Груп у нас

01 Април 2019 17:16 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 1 април 2019, 17:23

Холдингът разглежда възможността да продаде част от активите си извън застраховането, за да се фокусира върху сегментите с най-голям потенциал за растеж

Българският публичен холдинг Еврохолд България АД отправи днес обвързваща оферта за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България. Предложението е направено след задълбочено проучване и обстоен анализ на финансовите резултати на българските подразделения на чешката енергийна компания, се казва в съобщението от "Еврохолд". Оттам посочват още, че участват самостоятелно в процедурата и не са партньор с някой от останалите кандидати. 
"Еврохолд" ще финансира сделката със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки.
Намерението за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България е част от дългосрочната стратегия на холдинга за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти, предлагащи големи възможности за растеж. Едновременно със сделката за придобиване на активите на ЧЕЗ Груп в България, Еврохолд разглежда възможността да продаде част от активите си извън застрахователния бизнес, за да се фокусира върху сегментите с най-голям потенциал за растеж.
Застрахователно-финансовият холдинг планира увеличение на капитала с близо 80 млн. нови акции, от което очаква да набере 80 млн. евро. Решението трябва да бъде одобрено от акционерите на компанията на извънредно общо събрание на 22 април. Ръководството на холдинга е получило уверение и подкрепа за увеличението на капитала от основните акционери.

До избора на купувач за активите на ЧЕЗ Груп в България "Еврохолд България" АД не може да разкрива повече детайли по темата, доколкото последните са конфиденциална информация, която може да увреди интересите на участниците в търга и акционерите на холдинга.
В съответствие със своята корпоративна политика дружеството няма да коментира слухове или спекулации на пазара, особено когато това засяга трети страни. Еврохолд е публична компания, чийто акции се търгуват на Българската и Варшавската фондова борса и като такава спазва стриктно законовите разпоредби и правилата за разкриване и разпространение на корпоративна информация. В случай на чувствителна информация, свързана със сделката за активите на ЧЕЗ Груп в България, която засяга акционерите и останалите заинтересовани от холдинга лица, компанията ще информира последните своевременно.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив