27 Септември 2021, 06:37 Днес (0) | Вчера (0)

Отличиха с приз Банката на годината2

15 Октомври 2020 12:15 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 15 октомври 2020, 14:42

Пощенска банка бе отличена с два приза

Пощенска банка бе отличена с два приза от Годишните банкови награди на "Асоциация Банка на годината". Финансовата институция завоюва наградите в категория "Динамика на развитие", както и в най-желаната и оспорвана категория "Банка на годината".

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка, получи престижните отличия заедно с част от мениджърския екип. "Изключително щастливи сме от получените награди, които са висока оценка за положените от нас усилия през изминалата година. Преди всичко бих желала да благодаря на моя екип, на акционерите и на всички служители на Пощенска банка, без които тези награди нямаше да могат да се случат", каза по време на награждаването Димитрова.

В речта си пред гостите тя посочи, че през следващата година Пощенска банка навършва тридесет години и гледа с увереност в бъдещето. "Това признание ни задължава да продължаваме да се развиваме, така че да ставаме все по-големи, все по-динамични и все по-ефективни в продуктите и услугите, които предлагаме на нашите клиенти", каза още Петя Димитрова и изтъкна, че "предизвикателствата, през които минаваме през настоящата година мотивират още повече екипа на Пощенска банка в стремежа към съвършенство".

В останалите категории носители на призове са:

- за Пазарен дял за 2019 - УниКредит Булбанк
- за Ефективност за 2019 - Райфайзен банк
- за Динамика на развитие за 2019 - Пощенска банка
- за Чуждестранен банков клон - Ситибанк Европа, клон България

Специална награда за изключителен принос към българската банкова система получи Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Призът "Банка на годината" и Годишните банкови награди са учредени през 1992 година. В продължение на 29 години те оценяват постиженията на българската банкова система, базирани само на резултатите от финансовите отчети на банките. Традиционно категориите, в които банките биват отличавани, са: "Пазарен дял", "Ефективност", "Динамика на развитие", "Чуждестранен банков клон" и Големият приз – "Банка на годината". Събитието традиционно се организира от "Асоциация Банка на годината" и събира на едно място банковия и финансов елит на България.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив