23 Юли 2021, 18:09 Днес (14) | Вчера (14)

Започва вписването на доставчиците на GPS данни за тола

31 Октомври 2019 11:33 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 31 октомври 2019, 10:08

Списъкът с доставчици на декларирани данни е публичен, безплатен и електронно достъпен

Агенция "Пътна инфраструктура" ще вписва желаещите да бъдат Доставчици на декларирани (GPS) данни за тол таксуването до 30 дни от подаване на заявлението, в случай, че те отговарят на изискванията. Управителният съвет на АПИ одобри процедура, в която подробно са описани стъпките, които компаниите трябва да следват.
Доставчикът на декларирани данни, чрез т. нар. GPS проследяващо устройство, предоставя информация, за целите на тол системата, за географското местоположение и изминатото разстояние от пътни превозни средства, с които има сключен договор. Процедурата описва изискванията, на които трябва да отговарят кандидатите, необходимите декларации и сроковете за вписването или отказа от вписването им в публичния списък.
Сред изискванията са: валиден сертификат БДС EN ISO 9001 или негов еквивалент; техническо оборудване, отговарящо на изискванията за събиране и предоставяне на декларирани данни, за което се представя справка-декларация; специализиран персонал с опит, което се удостоверява със справка-декларация за образованието, професионалната квалификация и опита на наетите служители.
Желаещите да бъдат вписани като Доставчик на декларирани данни, трябва да предоставят декларации, удостоверяващи добрата им репутация - удостоверение от юридическо лице, че търговецът не е обявен в несъстоятелност, не е в производство по стабилизация или в процедура по ликвидация. Както и заявление, че членове на управителния съвет на съответния търговец не са били управители и/или членове на контролни органи на дружество - доставчик на услуги, заличен от регистъра на АПИ. Необходимо е и заявление, че членове на управителния съвет на съответния търговец не са осъждани. Декларациите, които се отнасят до членовете на управителните и контролните органи трябва да бъдат подписани от лицата, за които се отнасят.
Към процедурата има образец на заявление, което може да бъде използвано. Заявлението може да бъде открито на официалната интернет страница на Агенция "Пътна инфраструктура"- www.api.bg, както и на bgtoll.bg. Заявления могат да се подават по електронен път на адрес ntd@api.bg, като за целта е необходим електронен подпис.
Редовността на подадените заявления и документи ще бъде установена от Агенция "Пътна инфраструктура" в 10-дневен срок, като в случай на нередности, търговецът разполага с 14-дневен срок за отстраняването им. До 30 дни след получаване на заявлението или отстраняване на установените нередности, с решение на Управителният съвет на Агенция "Пътна инфраструктура",  Доставчикът на декларирани данни се вписва в публичния списък.
В случай че нередностите по подадените документи не бъдат отстранени в посочения 14-дневен срок, с решение на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" се отказва вписване в публичния регистър.
Списъкът с доставчици на декларирани данни е публичен, безплатен и електронно достъпен чрез интернет страницата на АПИ/НТУ.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив