26 Юли 2021, 16:30 Днес (11) | Вчера (0)

Даниела Дариткова ще бъде новият председател на ПГ на ГЕРБ

28 Март 2019 12:19 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 28 март 2019, 12:22

Оставките и новите назначения ще се гласуват утре сутрин

Даниела Дариткова ще бъде новият председател на ПГ на ГЕРБ. Това обяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от нова телевизия. "Човек с качества и най-вече може да контролира групата в добрия смисъл на думата. Тя е компетентна, с добро излъчване, член е и на изпълнителната комисия", подчерта Борисов. По думите му до края на деня ще бъде съобщено кой ще заеме поста на Цецка Цачева. "Искам да направим всички проверки. В рамките на днешния ден това ще се случи", подчерта Борисов.
Относно апартаментите на "Артекс" и оставката на Цветанов, Борисов коментира: "Ще има тежки наказания, защото се напуснаха много ключови постове. Цветанов, освен че беше ключов депутат, мисля, че в историята няма такива тежки наложени санкции. Ако и другите партии действаха така, нямаше да има какво да си говорим по тази тема днес".
Според Борисов поуки всеки си е извадил. "Всички са напуснали държавните постове и морално, и физически", коментира още той.
Запитан откъде е дошла атаката, Борисов заяви: "Аз не знам какво толкова е интересното на това откъде е дошла атаката, но не тя не изглежда красиво, не изглежда добре. Цветан Цветанов вчера обясни всяко едно нещо откъде е дошло. Аз много искам да видя всички нотариални актове на съседите в тази сграда. Едно е да обявиш, друго е да купиш на такава цена. Иначе още от първия момент в Брюксел ви казах, че тъй като не изглежда добре, по-тежки санкции от тези не мога да си представя да направим. Ако мислите, че на партията, на групата, на нас ни е хубаво или това е малко, да ѝ свалиш шефа на парламентарната група, на комисиите и да го извадиш от парламента. Нали са гласували два многомандатни избирателни райони. Знаете ли колко хора са ми се обадили да кажат не го прави, пази си като Корнелия хората. Когато обвиняват някой от БСП, те излизат и викат: Ние сме единни и застават там. Ти правиш точно обратното", каза Борисов.
"Аз му вярвам", заяви Борисов за Цветанов. "Но 7 дни нямаше медия, не ги упреквам, за разлика от президента Тръмп, която да не държа тази тема от сутрин до вечер. Дали департаментът на САЩ ще излезе с подобен доклад за свободата на медиите там, когато президентът им каже, че те създават фалшиви новини и са врагове на народа. Представете си български политик да каже това и какъв доклад ще очакваме", попита премиерът.
Според Борисов покрай този скандал не се дава публичност на добрата новина, че кредитният рейтинг на България продължава да се вдига, както и преборването на пакета "Мобилност". "Това са тежки решения, но те показват как трябва да се действа. Има грешка, има и прошка, ще се докаже с времето дали са били виновни или не", посочи Борисов.   Дали колегата Цветанов остава в ГЕРБ, това вече е решение на структурата на ГЕРБ. Едното е държавната работа, за която се заплаща с пари на народа, другото е на партия ГЕРБ, която припознава Цветанов като един от важните хора".
Борисов определи като "абсолютна лъжа и 100% фалшива новина" тезата за приятелски огън срещу Цветанов. "През цялото време съм си говорил с колегите, всички сме страдали от тази скандал", каза той.
"Ние създадохме ГЕРБ, за да бъдем различни. Дори и за съмнения, дори само за морално усещане, че нещо не е наред, взимаме мерки”, каза още Борисов.
Той обясни, че Вежди Рашидов има фирма за търговия, купува и препродава апартаменти, това му бил бизнесът. За Лозан Панов пък каза, че всеки трябва да погледне собствената си къщичка, но остави на медиите да го коментират.
"Като има подобен скандал, трябва да се понесе отговорност. Ние понесохме на всички нива. Факт е, че остава много неприятно впечатление от обществото. Няма значение коя е причината, но ние демонстрираме, че носим отговорност”, подчерта той.

Оставките и новите назначения ще се гласуват утре сутрин.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив