27 Юли 2021, 01:55 Днес (0) | Вчера (14)

Пламен Орешарски обявява днес структурата и състава на правителството

27 Май 2013 06:52 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 27 май 2013, 07:37

Очаква се връщането на изпълнителни агенции като тези по туризма, по храните, по младежта и спорта

Номинираният за министър-председател Пламен Орешарски ще обяви днес имената на министрите в програмното правителство и структурата на кабинета. Преди това той ще проведе консултации с парламентарни и извънпарламентарни партии и движения, съобщи БНР.

По покана на Орешарски в парламента ще се проведат консултации с експерти на "Атака", "България на гражданите", ВМРО и "Глас народен". От ВМРО обаче съобщиха, че нямали насрочени срещи с левицата и научили за тях от медиите.  Депутатът от "Атака" Явор Нотев обяви пред "Хоризонт", че партията ще реше дали ще подкрепи правителството, след като се запознае с програмата и бъдещите министри.

Междувременно стана ясно, че директорът на столичната болница "Шейново" д-р Таня Андреева, която влезе в парламента от гражданската квота на БСП, ще поеме здравното министерство. Това се разбра от интервюто й по БТВ.
Другите имена, които се спрягат за министри в кабинета на Пламен Орешарски: дългогодишният заместник финансов министър Кирил Ананиев да стане финансист номер едно, Ивайло Калфин - външен министър, за икономически министър се спрягат имената на Петър Кънев и на Петър Чобанов - и двамата от гражданската квота на БСП, Явор Куюмджиев се спряга за енергиен министър, макар че вътре в БСП има възражения, Ангел Найденов и Атанас Мерджанов пък са обсъжданите имена за Министерството на отбраната. Макар че ДПС не иска квоти, все пак името на Камен Костадинов се спряга за министър на транспорта.
Имената на бъдещите министри ще бъдат съобщени днес от Пламен Орешарски. Възможно е това да стане първо на заседание на Изпълнителното бюро на БСП и след това пред Националния съвет на БСП. Очаква се връщането на изпълнителни агенции като тези по туризма, по храните, по младежта и спорта.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив