26 Април 2024, 05:28 Днес (0) | Вчера (14)

ING и AXA обявиха глобално банково-застрахователно партньорство

13 Юни 2018 13:03 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 13 юни 2018, 13:11

Партньорството между двете от най-големите финансови групи в Европа ще осигури нова застрахователна възможност за 13 млн. клиенти на холандската банка в шест държави

Холандската банка ING обяви началото на ексклузивно, дългосрочно, многонационално банково-застрахователно партньорство с френския застраховател AXA. Двете компании ще си партнират при създаването и предлагането на персонализирани застрахователни продукти посредством централизирана електронна платформа. В рамките на партньорството ING ще предложи водещия си опит в областта на цифровото банкиране, а AXA - опита си в областта на иновативните модулни застрахователни продукти и услуги, предлагайки P&C и здравни застрахователни решения на клиентите на банката. Партньорството между двете от най-големите финансови групи в Европа ще осигури нова застрахователна възможност за 13 млн. клиенти на холандската банка в шест държави: Франция, Германия, Италия, Чехия, Австрия и Австралия (в последните две държави с подкрепата на местни застрахователни партньори), посочиха от банката.

За ING това партньорството е още една стъпка в реализирането на стратегията Think Forward и възможност за клиентите на банката да бъдат крачка напред в живота и бизнеса. Изпълнителният директор на ING Ралф Хамерс прогнозира, че обединявайки богатите възможности на банката за електронно банкиране и сериозната застрахователна експертиза на AXA ще бъдат предложени застрахователни продукти със значителна стойност за клиентите.

Томас Бубер, главен изпълнителен директор на AXA, нарече партньорството "силна среща на умовете и споделена амбиция за партньорство", което ще промени бъдещето на дигиталните застрахователни решения.
От френския застраховател посочиха още, че вместо традиционното банково застраховане, в което застрахователните продукти се продават лице в лице или по телефона и то само пакетно, новото партньорство ще предложи на клиентите модулно и раздробено застраховане, при което клиентите ще избират само тези застрахователни компоненти, от които се нуждаят и така ще моделират полици по свой вкус.

Екипите на ING и AXA ще разработват заедно персонализирани застрахователни продукти и услуги, достъпни чрез мобилното приложение на ING, които ще отговарят на бъдещите нужди на клиентите на ING.

Припомняме, преди броени дни стратегическо банково-застрахователно партньорство бе обявено и между Allianz и UniCredit, както и между Generali и UniCredit.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8302
GBP 2.4796 2.4887 2.2756
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив