27 Септември 2020, 16:14 Днес (0) | Вчера (0)

Владимир Савов оглави Застрахователния надзор

23 Юли 2020 16:11 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 23 юли 2020, 16:28

Петър Джелепов стана член на КФН

На редовно заседание на Народното събрание днес депутатите избраха Владимир Савов за заместник-председател на Комисията за финансов надзор (КФН), ръководещ управление "Застрахователен надзор" и Петър Джелепов за позицията на член на Комисията, отговарящ за политиката по анализ и оценка на рисковете на финансовите пазари, усъвършенстване на надзорната практика и защита интересите на инвеститорите, застрахованите и осигурените лица.

От КФН посочват, че Владимир Савов е опитен финансист с експозиция към регулациите и надзора, финансовия анализ, застраховането, капиталовите пазари и банковото дело. Запознат е в детайл с дейността на КФН заради шестте години, в които заема длъжността на член на КФН. По време на този период последователно изпълнява правомощията на заместник-председател на управление "Инвестиционен надзор" и правомощията на заместник-председател на управление "Застрахователен надзор". По време на работата си в КФН Владимир Савов фокусира усилията си към последователност на процесите, отговорност и ефективност, за постигане на устойчиви във времето резултати, базирани на прозрачност и законност. Натрупаният международен опит на Савов разкрива ясна перспектива пред КФН и позиционирането ѝ на картата на европейските регулаторни органи. Българският застрахователен сектор е неразривно свързан с европейския и световен такъв. Споделянето на добри практики и възможности за развитие и сътрудничество на международно ниво е и част от визията на КФН за прилагане на европейски и световни принципи на локално ниво. "Владимир Савов е стратег, ориентиран към резултатите, базирани на прозрачност и законност. Стандартите му на работа са високи и в унисон с организационните ценности, мисия и визия. Убеден съм, че с връщането си в екипа на КФН, заедно с Владимир Савов, ще постигнем изключителни резултати при изпълнение на целите, които си поставяме", коментира Бойко Атанасов, председател на КФН.
 
Професионалната кариера на новия член на КФН - Петър Джелепов, е преминал през ръководството на регионални структури в банковия сектор, през управление на процеси и екипи, както и през анализ и създаване на модели в услуга на индивидуалните потребители. Впоследствие експертизата му се обогатява с процеса на управление на продажбите в банковия сектор. Фокус в представянето му са уменията за водене на преговори, анализ на макро и микро ниво и разбиране на нуждите на потребителите. По време на над 10-те години опит в сферата на управлението той акцентира върху реализиране на бизнес стратегии и сегментационна политика, мониторинг и контрол на постигнатите резултати, планиране на бизнес целите на банките, пряко участие в преговори и сделки с корпоративни клиенти Позициите, които заема последователно, са свързани с извършване на детайлен анализ на методите по таргетиране на потребителите като той въвежда и оптимизация на работните процеси и създава условия за устойчивото развитие на тази дейност.

От парламентарната трибуна Бойко Атанасов заяви, че и двамата кандидати притежават пълния набор от качества, гарантиращи силен експертен екип в КФН, който да постига високи резултати и да осигурява стабилност и предвидимост за гражданите и поднадзорните лица, в синхрон с визията му за развитие на Комисията.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив