28 Ноември 2020, 13:11 Днес (0) | Вчера (9)

За първи път у нас застраховка "Живот" се свързва с инвестиционни фондове на ERSTE Group

06 Април 2017 13:11 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 6 април 2017, 13:18

Застрахователно-инвестиционният план ALLES GUT дава на клиентите условията за институционални инвеститори

ЗЕАД "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" ЕАД представи официално най-новия си продукт – застрахователно-инвестиционен план ALLES GUT. Това е застраховка "Живот", свързана с инвестиционен фонд, която дружеството пуска пилотно в партньорство с ERSTE Sparinvest Kapitalanlagegesellschaft (ЕРСТЕ Шпаринвест) – най-голямата компания за управление на активи в Австрия, част от ЕРСТЕ ГРУП. ERSTE Group е стратегически партньор на Виена Иншурънс Груп от 2008 г.

Новата застраховка идва като допълнение и алтернатива на класическите спестовни застраховки "Живот", предлагани до момента от компанията. Тя е подходящо решение за клиентите на дружеството, които търсят различни дългосрочни възможности за комбинирани продукти, какъвто е и ALLES GUT. С него те могат да ползват в перспектива защитата на спестовната застраховка, да получат доходност от спестяванията си във времето и да избират как да инвестират средствата си в предлаганите фондове.

Застрахователно-инвестиционният план на "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" стартира с три фонда, управлявани от ERSTE Sparinvest – ESPA Bond Euro Corporate (консервативен, нискорисков), ESPA Portfolio Balanced 30 (балансиран – умерен риск на инвестицията) и ERSTE Responsible Stock Global (динамичен – умерен към висок риск на инвестицията).

Благодарение на стратегическото партньорство между ЕРСТЕ Груп и Виена Иншурънс Груп, индивидуалните клиенти на "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" получават ексклузивна възможност да инвестират в избраните фондове при условията на големите институционални инвеститори.

Застрахователно-инвестиционният план ALLES GUT дава възможност на клиентите сами да определят нивото на застрахователна защита, степента на риск и хоризонта на инвестицията, както и да променят своите решения, за да адаптират инвестиционната си и застрахователна стратегия според актуалната си житейска ситуация. Новият продукт включва и опции за разширена застрахователна и здравна защита – клиентите могат да добавят към основния пакет застраховка "Злополука", застраховка "Критични болести" и Комплексна здравна застраховка за обезпечаване на повече спокойствие и сигурност в случай на непредвидени събития.

Очаквайте скоро интервю със Светла Несторова, Председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на ЗЕАД "БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП" ЕАД.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив