25 Октомври 2020, 18:27 Днес (0) | Вчера (0)

Ирландските селяни ще могат да шофират пияни напълно законно (видео)

26 Януари 2013 14:25 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 26 януари 2013, 14:32
youtube.com

Мотивът за странното решение е, че те страдат от самота, което пък ги подтиква към бутилката

 

Съветът на графство Кери в югозападна Ирландия разреши на местните селяни да шофират пияни по пътища, където няма интензивно движение.

Мотивът за странното решение е, че те страдат от самота, което пък ги подтиква към бутилката, съобщава в. „Айриш Таймс”. Според местните власти мярката, ще спаси графството от депресия и самоубийства.

„Селяните страдат от самота и възможността да пийнат и да се върнат у дома от пъба или от приятели с колата си ще ще им даде възможност за общуване общуване.

По думите на независимия експерт Дени Хил Рей, по селските пътища има много малко коли, като там загиналите при катастрофи са изключително малко. Един от разработилите на проекта е убеден, че мярката ще помогне за социализирането на шофьорите от затънтените крайчета на региона, които са принудени да седят в изолация след въвеждането на забраната да не се кара след употребата на алкохол.

„Те се движат по пусти пътища, най-вече с трактори. Не е честно за тях да важат същите правила, които важат и за останалите. Те до момента не са убили никой нито веднъж”, посочва Хили Рей, който е и собственик на бар в Килгарван. Ентусиазмът на независимия съветник обаче не бе споделен от началника на пътната полиция Ноел Брет. По негови данни, най-много смъртоносни ПТП-та се случват именно в селските местности.

Повечето от членовете на съвета са се въздържали от гласуване, петима са били „за”, а трима – „против”. Решението вече е изпратено в Министерство на правосъдието за разглеждане.

Ако бъде одобрено, ирландските селяни ще се качват зад волана не просто след няколко чаши, а вероятно в съвсем пияно състояние, коментира изданието.

 

 

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив