07 Октомври 2024, 09:33 Днес (0) | Вчера (0)

Производството на оптични дискове и на матрици за тяхното производство ще се извършва след получаване на лиценз

18 Август 2005 16:27 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Регистрацията за извършване на дейност за възпроизвеждане на обекти на авторското право и на сродните му права върху оптични дискове ще се извършва въз основа на подадено от търговец в Министерството на културата заявление по образец

Производството на оптични дискове и на матрици за тяхното производство ще се извършва след получаване на лиценз от министъра на икономиката или от упълномощен от него заместник-министър, предаде БНР. Това са приели народните представители по време на второто четене на проектодакона за регулиране, производство и търговия с оптични дискове, матрици и други носители, съдържащи обекти на авторското право и сродните му права. Депутатите приеха всяка сделка за възлагане на производство, придобиване на права за произвеждане и разпространение на звукозаписи, както и на всяко внасяне и изнасяна на матрици и оптични дискове да става след издаването на удостоверение от министъра на културата и оправомощен от него заместник-министър. Регистрацията за извършване на дейност за възпроизвеждане на обекти на авторското право и на сродните му права върху оптични дискове ще се извършва въз основа на подадено от търговец в Министерството на културата заявление по образец.
На второ четене е бил приет и законопроекта за изменение и допълнение на Закона за българските документи за самоличност. Съгласно него на малолетни и непълнолетни лица, за които са постъпили достатъчно данни от български или чуждестранен компетентен орган, че по време на пребиваването им в чужбина са били въвлечени в дейности, неблагоприятни за тяхното физическо, психическо, нравствено и образователно развитие или са използвани за просия, проституция и разпространяване на порнографски материали, получаване на неправомерни доходи и сексуална насилие, не се разрешава напускане на страната, паспорти и заместващи документи не се издават, а издадените се отнемат.
Народните представители са приели на второ четене и законопроекта за изменение и допълнение на Закона за горите. Той предвижда необработен дървен материал да се предлага на пазара с описанието, класифицирано по правилата на европейската икономическа общност и обозначен със знак за класа или подкласа за качество.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 04 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7717
GBP 2.4796 2.4887 2.3212
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив