27 Април 2024, 07:23 Днес (0) | Вчера (11)

Разводът слага ли край на брака?

14 Януари 2014 15:05 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 14 януари 2014, 15:30
Getty Images

Съвет за адвокати: Внимавайте с бракоразводните дела – да не ви подгонят съпругите

Всички ли разбират, че разводът слага край на брака? Явно не.

Във Великобритания жена даде на съд своите адвокати, които й помогнали да се разведе. Дамата се оказала дълбоко вярваща католичка и разводът бил недопустим за нея – Католическата църква не признава разводите, нито повторните бракове. Така жената не само нарушила църковните закони, но и загубила възможността отново да се омъжи, пише The Huffington Post.

Осъзнавайки това, Джейн Малкахи се опитала да прехвърли вината на своите адвокати, като ги обвинила в небрежност.

В подадения иск тя заявила, че юристите не й обяснили, че разводът със съпруга и означава окончателно прекратяване на брака. Жената счела, че правозащитниците трябвало да й предложат алтернативен вариант – така наречената "съдебна раздяла". По своята същност, това е пак развод, но не окончателен – когато на съпрузите се разрешава да живеят отделно един от друг.

За нещастие на дамата, съдът не приел доводите й и отклонил иска. Същото било решението и на Апелативния съд, към когото британката се обърнала впоследствие.

The Huffington Post отбелязва, че това не е първият случай, когато бракоразводни адвокати стават мишена на свои клиенти.

Така например, през юли 2011 г. в Канада жена подала в съда иск срещу адвоката си, защото преценила, че той не е оценил правилно състоянието на мъжа й, в резултат на което тя получила при развода три милиона долара по-малко.

За друг любопитен случай съобщават от Кувейт. По информация на The Daily Mail, местна жителка подала иск за развод само седмица след сватбата, а причината била, че мъжът и не ял по правилния начин грах – той предпочитал да топи хляба си в ястието, вместо да използва вилицата.

Е, не всички адвокати са принудени да търпят емоционалния дисбаланс на клиентките си. Някои разводи са щастливи и дори страните отбелязват новото начало в живота си с бурен купон. Надушили това, находчиви компании предлагат следразводно пътуване на страните до избрана от тях дестинация, където на романтична вечеря ритуално свалят венчалните си халки. Кой знае дали при тези пътувания няма да се завърти отново семейният цикъл?!

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив