14 Октомври 2024, 17:19 Днес (2) | Вчера (0)

"ДСК Гаранция" чака застрахователeн лиценз

04 Юни 2004 11:01 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Според запознати разрешението ще бъде издадено най-късно след месец

Животозастрахователната компания "ДСК Гаранция"- дъщерно дружество на Банка ДСК, са подали необходимите документи за получаване на застрахователен лиценз. Според запознати разрешението ще бъде издадено най-късно след месец. От банката вече изразиха готовността си да започнат работа в началото на есента. Сформирано е и ядрото на екипа за новото дружество. Както вече писа в-к "КЕШ" още през март няколко специалисти от "Булстрад Живот" бяха първите привлечени за "ДСК Гаранция" Ударът при набирането на кадрите за новата компания бе направен в началото на май, когато за главен изпълнителен директор бе привлечен Тодор Казанджиев, който до последно работеше в "Ей Ай Джи Лайф (България)" АД като финансов и административен директор. Казанджиев се смята за попадение в мениджмънта на новата компания, тъй като той вече извървя с "Ей Ай Джи Лайф (България)" пътя от създаването на една дружество до неговото налагане  на пазара - компанията се ползва с доверието на клиентите си и е трета по премиен приход на българския животозастрахователен пазар.
Според запознати набирането на кадри за новата компания все още не е приключило, все още има свободните позиции, за които се търсят хора, но само доказани специалисти.
"Банка ДСК" и ЗПАД "Булстрад" имаха съвместно животозастрахователно дружество - "Булстрад-ДСК Живот", което работи успешно вече няколко години. Още през 2003 г. след приватизацията на най-голямата банка у нас новите собственици изразиха желанието си да имат самостоятелна животозастрахователна компания. След като не успяха да уговорят колегите си от "Булстрад" да закупят делът им, в началото на май тази година те им продадоха своя пакет с акции в "Булстрад-ДСК Живот", след което от името на животозастрахователната компания отпадна абревиатурата на банката.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 14 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7881
GBP 2.4796 2.4887 2.3365
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив