07 Октомври 2024, 19:27 Днес (1) | Вчера (0)

Шулева откри третата муждународна конференция “България – страна на мечтите”

08 Януари 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Форумът тази година е фокусиран върху предстоящите Олимпийски игри “Атина 2004”

Вицепремиерът и министър на икономиката Лидия 
 “България е не просто страна на мечтите, а страна, в която мечтите започват да се случват” – заяви днес вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева при откриването на третата международна конференция за туризъм “България – страна на мечтите”.
Форумът тази година  е фокусиран  върху предстоящите Олимпийски игри “Атина 2004” и шанса, който съседството ни с Гърция дава за развитие на българския туризъм. През двата дни на конференцията в хотел “Шератон” ще се дискутират и различните възможности за финансиране на предприемачеството в туризма, подготовката на специалистите в бранша и промоцията  на България като туристическа дестинация.
“Българският бизнес вече показа, че знае как се прави модерен туристически продукт на добра цена. Домакинството на Гърция на летните Олимпийски игри  ни дава шанс да покажем най-доброто от себе си и аз съм убедена, че българските фирми ще се справят с предизвикателството и ще предложат качествени услуги и интересни изживявания на гостите на олимпиадата” – каза министър Шулева.
Тя подчерта, че проектозаконът за изменение и допълнение на закона за туризъм предвижда облекчения за бизнеса, като подобряване на административното обслужване, преминаване от лицензионен към регистрационен режим, категоризиране на плажовете и пистите с цел подобряване на качеството. С поправката в закона за местните данъци и такси от края на миналата година, постъпленията от туристическите услуги ще отиват в общините за подобряване на туристическата инфраструктура и качеството на обслужване

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 07 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7733
GBP 2.4796 2.4887 2.3357
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив