07 Октомври 2024, 13:23 Днес (0) | Вчера (0)

Goshawk очаква "лека загуба" за шестмесечието

23 Август 2005 09:17 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Британската застрахователна компания Goshawk Insurance Holdings P.L.C. съобщи днес, че очаква отчетът за финансовите резултати за първото тримесечие на годината да се окаже значително под прогнозираните по-рано $4.6 млн. Отчетът ще бъде публикуван до края на седмицата.

Goshawk Insurance очаква да отчете за шестте месеца от началото на годината "лека загуба" е заявил неназован мениджър на компанията пред BI Daily news.

За сравнение през първото полугодие на 2004 година, компанията отчете печалба от $10 млн.

Лошият резултат се дължи на обезщетения за миналогодишния ураган “Айвън”, както и по договори от тази година.

Сред тях основно за понижаване на резултата са полици за имуществени застраховки в някои скандинавски страни, където през пролетта силната буря “Ървин” нанесе сериозни щети.

Goshawk ще трябва да изплати и сериозни щети, вследствие на експлозията и последвалия пожар в завод на нефтопреработвателната компания Suncor Energy Inc. в Албърта, Канада.

Презастрахователните операции на Goshawk, която влиза в състава на синдиката Lloyd's of London се извършват от името на Rosemont Re, базирана на Бермудите.

Goshawk Insurance Holdings P.L.C. се намира от няколко години в сериозни финансови затруднения.

През есента на миналата година се появи новината, че компанията планира да продаде част от капитала си на японската Nikko Principal Investments (NPPI).

В края на ноември книжата на Goshawk загубиха над 20% от стойността си, след като японската финансова компания Nikko Principal Investments (NPPI) се отказа от сделката за придобиването, която беше огласена в края на лятото на миналата година.

Преговорите преминаха през редица перипетии, като Goshawk вече веднъж беше обявил края на разговорите (1 октомври 2004 г.), вследствие на което те отново бяха възобновени.

Тогава Goshawk съобщи, че е преустановил временно преговорите с японския фонд за придобиване на пакет от 10% от книжата му, за да успее да договори по-добри условия за акционерите си. Първоначалната информация гласеше, че се водят разговори за 15 от капитала на Goshawk за 80 млн. британски лири ($143.9 млн.).

Nikko Principal Investments е дъщерно дружество на Nikko Cordial Corp.

Представител на Nikko заяви, че "Офертата лежи на масата за преговори. Ние направихме щедро предложение и очакваме то да бъде разгледано детайлно, което е гаранция за постигане на приемливо споразумение".

Компанията Goshawk е съставна част на застрахователните синдикати Lloyds. През миналата година преустанови бизнеса си във Великобритания и се насочи към други пазари.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 04 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7717
GBP 2.4796 2.4887 2.3212
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив