30 Септември 2024, 14:34 Днес (1) | Вчера (1)

Не можем да караме насила шофьорите да си платят "Гражданска отговорност", заявиха от КАТ

27 Април 2005 14:45 INSMARKET по статията работи: 2
A+ A-

Ако водачът на автомобил бъде спрян на пътя и се окаже, че няма такава сключена застраховка, той ще си плати глобата за това, но КАТ няма изрично да вика шофьорите за проверка

Никой няма да иска насила от шофьорите да си плащат застраховката “Гражданска отговорност”. Ако водачът на автомобил бъде спрян на пътя и се окаже, че няма такава сключена застраховка, той ще си плати глобата за това, но КАТ няма изрично да вика шофьорите за проверка. Това заявиха пред екип на предаването “България следобед” на Дарик радио от КАТ – Пловдив, цитирани от агенция Фокус. Служителите на реда посочиха, че няма как застрахователните компании и КАТ да си взаимодействат, тъй като компаниите в страната са над 20, а тези, които трябва да се застраховат – над 3 млн. и е изключително трудно да се постигне хармония по отношение на информацията кой къде е сключил задължителната застраховка. От КАТ коментираха и член 21 от Наредба 18, която се отнася до “Гражданската отговорност”, така “Наистина е много по –лесно да се види стикер за платена застраховка, залепен на предното стъкло на автомобила, както се предвижда в Наредбата, но няма ли тази кола накрая да стане като колена елха от стикерите”. 

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Това, че никой не реагира на твърдението ни, че Гаранционният фонд си прави “СМЕТКАТА БЕЗ КРЪЧМАРЯ”, не е за тяхна сметка, а ЗА СМЕТКА НА ОБЩЕСТВОТО !Няколко пъти, в рамките на две седмици, от Гаранционния фонд заплашваха, че ЩЕ НИ ЗАСТРАХОВАТ ПРИНУДИТЕЛНО ЧРЕЗ “КАТ”, дори ако не използваме автомобилите си ! Ние твърдяхме, че някой трябва да погледне в читанката по застраховане и да чете законите.
За да сме на чисто, ще попитаме до края на седмицата няколко хиляди юристи и правозащитници за казусите “застрахователен интерес” и “неоснователно обогатяване” и ще разпространим мнението им на стотици авто-клубове,- форуми и организации и то – без помощта на медиите.
#1 | от Георги Бакалов | преди
Не ми остава нищо друго освен да се съглася с мнението на г-н Георги Бакалов. Наистина е странно именно г-н Борислав Михайлов, управител на "Гаранционен фонд", да иска принудително събиране на застраховка гражданска отговорност. Просто в неговото искане няма казус, а дълбока некомпетентност! Дори не си заслужава да се коментира такова искане...
#2 | от Богомил Петков, | преди
Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив