26 Януари 2022, 21:36 Днес (10) | Вчера (14)

ОББ ще бъде името на новата обединена банка след сливането на СИБАНК и ОББ

14 Юни 2017 17:33 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 14 юни 2017, 17:32

Петър Андронов е новият главен изпълнителен директор и на ОББ. KBC Груп става най-голямата финансова група в България с общо 10 компании

На първото Общо събрание на ОББ след придобиването й от белгийската банково-застрахователна група KBC Груп беше гласувана промяна на управленската структура на ОББ от едностепенна на двустепенна и бяха избрани членовете на Надзорния съвет на банката в състав: Люк Попелиер, Председател на Надзорния съвет; Вилeм Хютинг, Член на Надзорния съвет; Кристин Ван Рейсенгем, Член на Надзорния съвет. Тримата съставляват и Надзорния съвет на другата банка в групата на KBC Груп в България – СИБАНК.

След Общото събрание се проведе първото заседание на Надзорния съвет, който избра състава на новия Управителен съвет на ОББ. Главен изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на ОББ ще бъде Петър Андронов, Кънтри мениджър на KBC Груп за България. Той ще съвместява двете си нови позиции в ОББ с вече заеманите от него ръководни позиции в СИБАНК. В състава на новия Управителен съвет на ОББ влизат още:

    Кристоф Де Мил, Изпълнителен директор Финанси, ОББ
    Франк Янсен, Изпълнителен директор Корпоративно банкиране и МСП, ОББ
    Светла Георгиева, Изпълнителен директор Риск, ОББ
    Теодор Маринов, Изпълнителен директор Реструктуриране и управление на кредитите, ОББ
    Ивайло Матеев, Изпълнителен директор Операции, ОББ

В топ мениджмънта на ОББ ще бъде и Ян Суинен като търговски пълномощник на банката, а по-късно към него ще се присъедини и Христина Филипова като прокурист.

Новият главен изпълнителен директор Петър Андронов разкри, че името на новата обединена банка след сливането на ОББ и СИБАНК ще бъде ОББ, като от днес се добавя запазения знак на KBC Груп в графичното изписване на ОББ. Той уточни, че за момента двете банки продължават да функционират като независими юридически лица и няма да последват значителни промени за клиентите преди оперативното им обединяване.

С приключването на сделката за придобиването на ОББ, KBC Груп става най-голямата финансова група в България с 10 компании, покриващи пълния спектър от финансови услуги. Към досегашните СИБАНК и ДЗИ (с две дъщерни дружества), в Групата влизат още ОББ, Интерлийз (с две дъщерни дружества), ОББ Асет мениджмънт, ОББ Факторинг, ОББ Застрахователен брокер и 60% от ОББ Метлайф.

Андронов обяви и новия мениджмънт на дъщерните дружества.

Главен изпълнителен директор на Интерлийз ще бъде Рудолф Кипта, а Председател на Съвета на директорите на Интерлийз ще бъде Франк Янсен.

Катина Пейчева ще продължи да заема настоящата си позиция на Изпълнителен директор на ОББ Асет мениджмънт, а за Председател на Съвета на директорите е избран Ян Суинен.

Изпълнителен директор на ОББ Застрахователен брокер ще бъде Деян Аврамов, а Председател на Съвета на директорите – Франк Янсен.

ОББ Факторинг ще се ръководи от Цветана Георгиева, която и понастоящем ръководи компанията.

Коста Чолаков, който е Главен изпълнителен директор на ДЗИ, ще заеме и позицията Председател на Управителния съвет на ОББ Метлайф.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 11 Септември 2020
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.6506
GBP 2.4796 2.4887 2.1354
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив