25 Септември 2024, 23:25 Днес (1) | Вчера (3)

Джордж Сорос оставя целия бизнес в ръцете на синовете си

06 Октомври 2004 10:37 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Фондовете му прекратяват операциите на пазара на недвижими имоти, кредити, пренасяйки акцента върху финансовите пазари с акцент международния валутен пазар

Известният играч на фондовите борси Джордж Сорос предаде контрола на бизнеса си по управление на капитал в размер на $12.8 млрд., на синовете си Робърт и Джонатан. Сорос обяви, че фондовете му прекратяват операциите на пазара на недвижими имоти, кредити, пренасяйки акцента върху финансовите пазари с акцент международния валутен пазар.
Сорос се отказва от ефективна дейност, като си запазва само поста председател на Съвета на директорите на фонда.
С оперативното управление ще се заемат 41-годишният Робърт Сорос, който, както писа insurance.bg на 16 септември тази година, оглави фонда Quantum Endowment Fund, управляващ активи на стойност $8.3 млрд., и 34-годишния Джонатан Сорос, който заема поста съдиректор на Soros Fund Management.
Якоб Голдфийлд (Jacob Goldfield), бившият директор по инвестициите на Quantum Endowment Fund - флагманът на инвестиционната империя на Джордж Сорос (George Soros), излезе в средата на месеца в оставка, за да създаде собствена инвестиционна група
Едновременно с това Голдфийлд напусна постовете си в компаниите Goldman Sachs Group Inc. и Citigroup Inc.
Робърт Сорос е на 41 години. След завършването на Ню Йоркския университет през 1986 година със специалност "английска литература", той започва работа в компанията Soros Fund Management, където постепенно се издига, заменяйки излизащите в пенсия топ-мениджъри.
През април 2003 г. заема поста на Робърт Бишоп (Robert Bishop) - директор по инвестициите в акции.
В момента Робърт Сорос е заместник на председателя на Съвета на директорите на Soros Fund Management и участва в разработването на инвестиционните стратегии на фондовете на Сорос.
Джордж Сорос и съветникът му по капиталовите стратегии Стенли Дрюкенмилър нееднократно успешно са играли на валутния пазар.
През 1992 година те заработиха над $1 млрд. Залагайки на понижаването на британската лира, след като Лондон "развърза" паунда от "кошницата" на европейските валути.
Още по-рано - през 1989 година Сорос предрече слива на японските фондови пазари, а по-късно - ръстът на германската марка, след падането на Берлинската стена.
Сорос сам признава, че най-трудни за него са били операциите, свързани с курса на японската йена.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7567
GBP 2.4796 2.4887 2.3501
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив