06 Октомври 2024, 17:24 Днес (0) | Вчера (0)

Бахрейн цели да стане застрахователен център за Близкия изток

04 Декември 2003 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Бахрейнската монетарна агенция стартира масирана кампания за развитие на местния застрахователен пазар, целяща да вдигне имиджа на страната и да привлече компании от сектора към кралството.

 Финансистите се надяват, че благодарение на инициативата Бахрейн ще се превърне в главен застрахователен център за Близкия изток. Ще бъде основан Комитет за развитие на застрахователния пазар, който ще включва шестимата служители на Бахрейнската монетарна агенция и четирима представители на Бахрейнската асоциация на застрахователите и Бахрейнският институт за банкови услуги и финанси.
Комитетът ще бъде председателстван от изпълнителния директор на службата за финансов надзор Анвар Халифа Ал Садан. Ал Садан коментира, че за да се постигне целта за по-нататъчен ръст на индустрията, ще трябва да се работи и към повишаване на застрахователната култура на жителите на страната.
"Някои части от сектора - като например животозастраховането, медицинските застраховки и пенсионните схеми не са достатъчно развити, главно поради липса на информация за нуждата от подобно покритие, както и някои религиозни предразсъдъци" - каза той.
Например разходите на глава на населението за животозастраховки в Бахрейн са по-малко от 60 долара, сравнено с 2500 долара в развити пазари като Великобритания.
Ал Садам подчерта, че страната има огромен потенциал за развитие на местния застрахователен пазар и постигането на статуса на основен ценър за Средния изток.
Ключови точки от новата стратегия на кралството са подобрение на качеството на услугите, увеличение на капацитета на професионалистите от сферата, постигане на прозрачност на компаниите и изграждане на регулативна система, която точно да отговаря на пазарните изисквания и да следва най-успешните примери от чуждестранната практика.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 04 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7717
GBP 2.4796 2.4887 2.3212
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив