25 Април 2024, 03:45 Днес (0) | Вчера (12)

Булгартабак холдинг АД удължи до 2 февруари срока за оферти за консултант по стратегията за приватизация

23 Януари 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Днес е крайният срок за закупуване на конкурсна документация

Днес е крайният срок за закупуване на конкурсна документация от кандидатите за консултант за изпълнение на стратегията за приватизация. До момента 12 юридически лица са закупили документи за участие в конкурса. Поради постъпили искания от участниците в конкурса и с оглед осигуряване на възможност за подаване на по-голям брой оферти, срокът се удължава с една седмица. Вместо на 26 януари, оферти ще се приемат от 9 до 17 часа на 2 февруари 2004 г.
Булгартабак холдинг АД стартира процедура за избор на консултант за изпълнение на Стратегията за приватизация с публикуването на обява във Financial Times и в два централни български ежедневника и в един седмичник в края на миналата година. Конкурсът се обявява съгласно одобрената от Народното събрание Стратегия за приватизация на Булгартабак холдинг АД.
Консултантът по приватизацията ще трябва да подготви сделките за продажба на дружествата от структурата на холдинга и да изготви Стратегия за преструктуриране на дъщерните дружества.
В конкурса могат да участват международни инвестиционни банки, които отговарят на световно приети критерии за добра репутация и постижения на инвестиционни банки и консултантски компании, публикувани от Thomson Financial Services www.thomson.com (финансова агенция, чиито данни са наложени като стандарт в индустрията на финансови транзакции).
От кандидатите за консултант по приватизацията се очаква да имат доказан опит в успешни приватизационни сделки за предприятия в областта на тютюневата промишленост и/или сливания и придобивания на дружества в същата област. Кандидатите трябва да имат опит и в преструктурирането на дружества в областта на тютюневата промишленост или на големи индустриални групи.  

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив