26 Юни 2024, 10:09 Днес (0) | Вчера (5)

"Гардиън" съветва британците да купуват имоти в България

13 Септември 2004 08:27 в-к "Сега" по статията работи:
A+ A-

Цените у нас все още били прилични за чужденците с ограничени средства

"България е новата гореща точка за тези, които искат да си купят недвижим имот", пише в неделното издание на британския вестник "Гардиън" - "Обзървър". Вестникът напомня, че страната ни ще стане член на ЕС през 2007 г. и цените се очаква да се вдигнат двойно. Според разпитаните от вестника брокери обаче те все още са твърде прилични за всеки чужденец, разполагащ със сравнително ограничен бюджет.
Според публикацията със сигурност инвестициите в недвижимости в България ще се възвърнат през следващите 15 години.
Много англичани вече са избрали България като място за следващата си инвестиция. Една двойка дори си е купила двустаен апартамент в курорта Елените, и то при положение, че никога не са посещавали България. Те обясняват решението си с това, че курортите тепърва предстои да се развиват.
България е алтернатива за хората, които искат да си купят имот в туристическа страна, но цените в Испания, Франция и Италия им изглеждат непостижими. Страната ни е включена в брошурите на основните британски туроператори вече от няколко години. България се нарежда на трето място след дестинации като Испания и Франция заради евтините си плажове и ски-курорти. Потенциалните инвеститори вече се заглеждат да си купят втори дом по родното Черноморие или на местата за развитие на ски-туризъм.
Другата положителна черта на търговията с имоти в България е, че задължителните застраховки тук са все още доста по-евтини, отколкото в Западна Европа. Нотариалните формалности у нас пък отнемали несравнимо по-малко време, отколкото на Острова.
Привлекателните страни на България са очевидни, пише изданието. Лятото е дълго, горещо и сухо и плажовете на Черноморието са с божествен пясък. Ски-клуб във Великобритания определя организирането на ски-излети у нас като много прилично за бюджета на британците. "Ако карането на ски е едно от нещата, които искате да правите през почивката, България е отличен избор", казва говорителката на ски-клуба Ванеса Фишер.
Като още едно предимство на страната вестникът изтъква, че летния сезон започва от 15 май и приключва чак на 15 октомври. Има обаче множество предимства, заради които е по-добре да се купи за постоянно апартамент, отколкото да се наема само по време на ваканцията. Освен това българите изучават английския език още в училище, пише в статията.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Юни 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8227
GBP 2.4796 2.4887 2.3083
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив