16 Юни 2024, 04:24 Днес (0) | Вчера (0)

ДНСП получи девет нови “Опел”-а от немското вътрешно министерство

10 Февруари 2006 13:12 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Приемаме дарението като отговорност и доверие. С тези автомобили работата на дирекцията ще стане по-добра,по-ефективна, по-целенасочена и това ще бъде усетено от гражданите - заяви министър Румен Петков

Министерство на вътрешните работи на Федерална република Германия днес дари 9 автомобила “Опел Астра” на Дирекция на Национална служба “Полиция” /ДНСП/. На празнична церемония пред посолството на ФРГ в София днес посланик д-р Харалд Киндерман предаде символично дарението на министър Румен Петков в присъствието на главния секретар на МВР генерал-лейтенант Илия Илиев и директора на Национална служба “Полиция” генерал-лейтенант Валентин Петров. Автомобилите ще се използват основно за нуждите на Направленията “Охранителна полиция”  и “Криминална полиция” към ДНСП.
Министър Петков изрази благодарността на МВР за традиционно добрите и изключително ползотворни взаимоотношения с посолството и с Федералната република. Техническата помощ, която ФРГ предоставя на Република България през последните 12 години е огромна. Ние сме задължени, но я възприемаме по-скоро като отговорност и доверие. Аз съм сигурен, че и с тези 9 автомобила работата на ДНСП ще стане по-добра, по-ефективна, по-целенасочена и в крайна сметка това ще бъде усетено от българските граждани, каза министър Петков. Той припомни, че един от основните приоритети на МВР през 2006 година е модернизацията и оборудването. Подписан е  договор с “Опел” за доставката на 70 нови автомобила за българската полиция. За нас е изключително важно да дадем самочувствието за сигурност и спокойствие на нашите граждани, да дадем увереност на нашите европейски партньори, че България е солиден, стабилен участник, член, партньор в ЕС, сигурна външна граница, страна, която е предсказуема, която има потенциала ефективно да води борба с престъпността и корупцията, заяви министър Петков.
Посланик Харалд Киндерман съобщи, че дарението е поредно доказателство за добрите взаимоотношения между България и Германия.  Съвместно обсъждаме въпроси, свързани с полицейската работа, охраната на масови прояви, видеонаблюдението, както и много други теми. И настина можем да констатираме, че взаимно се учим едни от други, заяви посланик Киндерман. Той пожела успех в работата на служителите на ДНСП и на МВР.
Новите автомобили бяха осветени в църковен ритуал.


Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 14 Юни 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8136
GBP 2.4796 2.4887 2.3154
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив