27 Юни 2024, 20:42 Днес (4) | Вчера (8)

Жилищен кредит на Банка Пиреос с първа награда в конкурса "Финансов продукт на годината"

17 Февруари 2006 11:45 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Кредитът е с 0% лихва за първите 6 месеца и лихва за останалия период от 6.4% за кредити в евро и 7.5% за кредити в лева

Уникалният жилищен кредит на Банка Пиреос с 0% лихва за първите 6 месеца и лихва за останалия период от 6.4% за кредити в евро и 7.5% за кредити в лева взе първа награда в категория „Кредитни продукти и финансиране” на конкурса „Финансов продукт на годината”.
Пиреос Лизинг – България, също взе участие в конкурса. Автолизингът за физически и юридически лица на компанията беше номиниран в категория “Кредитни продукти и финансиране” и се нареди на достойното четвърто място.
Банкa Пиреос пусна на пазара уникалните жилищни кредити на 1 декември 2005 г.и продължава да ги предлага при непроменени условия в клоновата мрежа на Банкa Пиреос и Пиреос Евробанк.
Кредитите биват три вида, всички от които с максимален гратисен период до 12 месеца и максимален период за погасяване – до 30 години.
Кредит за покупка на недвижим имот, при който банката финасира до 100% от стойността на сделката за ново строителство и до 80% за старо строителство, а периодът за погасяване на заема е до 30 години. Като бонуси към този вид кредит Банкa Пиреос предлага: потребителски кредит и/или кредитна карта с общ лимит до 5 000 лева; безплатна застраховка живот и дебитна карта.
Кредит за строителство, при който банката финансира до 80% от очакваната пазарна стойност на имота, който се строи. Периодът за погасяване на кредит за основно фамилно жилище е до 30 години, а за неосновно /второ/ - до 20 години. Бонусите към кредита за строителство са дебитна карта и безплатна застраховка живот.
Кредит за ремонт и довършителни работи, при който банката финасира до 60% от бъдещата пазарна стойност на имота, когато предназначението е ремонт; и до 80%, когато кредитът се отпуска с цел довършителни работи. Потребителски кредит и/или кредитна карта с общ лимит до 2500 лева, безплатна застраховка живот и дебитна карта са бонусите, предлагани с този вид кредит.
Други преимущества на новите продукти за жилищно кредитиране са липсата на такса за разглеждане на документите и на такса за пазарна оценка на имота, както и възможността за отпускане на трите вида кредити с доказване и без доказване на доходи.
Жилищните кредити на Банка Пиреос са уникални както с единствените по рода си лихвени проценти и гратисни периоди, така и с липсата на максимален размер. Продуктът е разработен изцяло в България, като е съобразен със спецификата на пазара и нуждите на потребителите. Параметрите на продукта са структурирани така че да позволяват гъвкавост, индивидуални решения и облекчена процедура, а бонусите във вид на потребителски кредит и/или кредитна карта, дават възможност на клиента да покрие първоначалните си разходи при покупка или ремонт на жилище.
В близко бъдеще Банка Пиреос планира да предложи на българския пазар още нови и конкурентни продукти и услуги.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Юни 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8297
GBP 2.4796 2.4887 2.3158
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив