20 Април 2024, 11:44 Днес (0) | Вчера (10)

ЗК Юпитер ще застрахова отговорността на брокерите на недвижими имоти

04 Ноември 2003 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Застрахователят подписа рамково споразумение за защита на професионалния риск на брокера с Национално сдружение Недвижими имоти

Рамково споразумение за осигуряване на застрахователно покритие на отговорността на посредниците, вписани в публичния регистър на агенциите на недвижими имоти, подписаха ЗК Юпитер АД и Национално сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ). Предвижда се застрахователната компания да покрива отговорността на брокерите за причинени  вреди на трети лица при изпълнение на професионалните им задължения в осъществяването на сделки с недвижими имоти. Застраховката "Професионална отговорност на посредника при сделки с недвижими имоти" ще покрива и риска от грешки и пропуски в работата на брокерите на недвижимости, както и съдебни разноски и допълнителни покрития по договореност, съобщиха от застрахователното дружество. При специално договорени условия ЗК Юпитер ще застрахова и финансови рискове, които може да претърпи брокера при неизпълнение на посредническия договор от страна на клиента.
Споразумението е резултат от три годишните усилия на НСНИ да намери надежден застрахователен партньор и ще изиграе изключително позитивна роля в развитието на бранша, смятат от ръководството на Сдружението.
"Тази застраховка дава допълнителни гаранции за по-добро и професионално обслужване на участниците на пазара на недвижими имоти и е необходима за осигуряването на спокойствието и сигурността както на гилдията на фирмите-посредници в сделки с недвижими имоти, така и на всички граждани, които са техни клиенти", заяви Славка Иванова, Главен изпълнителен директор на ЗК Юпитер АД.
Националното сдружение "Недвижими имоти" препоръчва на своите членове - браншовите дружества, организации и лица, да ползват застрахователната защита, предлагана от ЗК "ЮПИТЕР"АД, предвижда споразумението. В НСНИ членуват над 250 фирми и организации, занимаващи се с посредничество при сделки с недвижими имоти.
Официален анонс и подробности за рамковото споразумение ще бъдат обявени на предстоящата Юбилейна Конференция на НСНИ, която ще се проведе на 6 и 7 ноември в хотел Шератон в София.
Застраховката на професионалната отговорност на брокерите на недвижими имоти е нова за българския застрахователен пазар. В европейските страни този вид застрахователна защита е задължителна, подобно на задължителната застраховка на дейността на нотариуса, строителя, проектанта, туроператора и т.н.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив