15 Октомври 2024, 13:27 Днес (2) | Вчера (3)

Започва първи Балкански форум по качеството

24 Юни 2004 10:17 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Курортен комплекс “Пампорово”е домакин на проявата

Днес в КК “Пампорово” започва двудневна проява - Първи Балкански форум по качество. Организатор е фондация “Балкански форум по качество”, а домакин е Дора Янкова – кмет на община Смолян. Събитието се провежда под патронажа на Европейската федерация на асоциациите на сертифициращите организации (EFAC) и Асоциацията на сертифициращите органи в България (“АСО България”).
Целта на Първия Балкански форум по качество е да бъдат представени и дискутирани водещи практики при въвеждането на системи за управление на качеството в публичната администрация, сферата на производството и услугите, горското стопанство, здравословните и безопасни условия за труд и др. Своят опит ще представят специалисти от различни сфери на управлението и бизнеса както от България, така и от съседните балкански страни. Участниците във форума ще обменят информация и опит, с които да подобрят качеството на работа в своята фирма или организация. Представители на общинските и областни администрации на София, Кърджали, Велико Търново, Разград, Попово, Мездра и Габрово и други, ще дискутират по проблеми, свързани с интегрираните системи за управление в публичната администрация и Системите за управление като средство за оценяване на ефективността на управлението.
Работата на Балканския форум по качеството ще се проведе в специализирани групи по панели. Избраните теми са свързани с предстоящото присъединяване на България към Европейския съюз. Предвидени са презентации и дискусии в четири панела: “Публична администрация”, “Бизнес”, “Гори, дърводобив, дървопреработване” и “Хранително-вкусова промишленост”.
Най-голям интерес сред поканените предизвикват секторите “Публична администрация” и “Бизнес”. Участие във форума са заявили представители на администрацията на президента на България, мениджъри на застрахователни дружества, на водещи фирми в хранително-вкусовата промишленост, експерти от Българо-швейцарската програма за горите – Фондация “Силвика”, Фондация “Ресурсен център”, Фондацията за реформа в местното самоуправление, общински администрации.
Краен резултат от работата на форума ще бъде изработването на “Стратегия за усъвършенстване на качеството и управлението на Балканите”. Идеята на организаторите е форумът да се превърне в традиционна среща, на която, в условията на конструктивен диалог, да се изграждат мрежи на сътрудничество и партньорство. По време на форума ще бъде връчен и Почетен знак за принос към усъвършенстване на управлението.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 14 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7881
GBP 2.4796 2.4887 2.3365
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив