29 Юни 2024, 05:42 Днес (0) | Вчера (4)

Инвестбанк дала парите за сградата на Партията на българските жени

15 Септември 2004 10:47 в-к "Новинар" по статията работи:
A+ A-

НДСВ и СДС ще водят десните коалиции догодина, смята Весела Драганова

   Инвестбанк АД е отпуснала кредита, с който Партията на българските жени на Весела Драганова си купи офис в центъра на София, съобщиха вчера от банката. В официалното съобщение на банката се казва, че на 27 юли дружеството е дало 780 хил. евро кредит за сградата на бул. "Мария Луиза" в центъра на София. Кредитът бил изцяло обезпечен с ипотека на сградата, както и с вземанията по всички наемни договори на помещенията в нея. От Инвестбанк отбелязват, че партията е доказала с документи, че е в състояние да плаща вноските по кредита си. От съобщението става ясно още, че хората на Драганова са кандидатствали по стандартната процедура, която спазват клиентите на банката, които искат заем.
    По рано през деня в интервю по Би Ти Ви Весела Драганова отказа да каже кой е отпуснал кредита, но потвърди, че става дума за същата банка, в която е внесена бюджетната субсидия на Коалиция НДСВ. Средствата по сметката възлизат на над 2 млн. лв. Няма нищо незаконно в действията ни, бе категорична Весела Драганова. Тя допълни, че женската партия е модерна политическа сила, която купува собствен офис, докато останалите политически сили плащали нищожен наем на държавата. Явно на другите партии им е по-удобно да закъсняват с наема си към държавата и взимат наем като преотдават държавно имущество, въпреки че нямат право, на съответните търговски обекти, докато ние имаме само легитимни средства, допълни Драганова.
    Според лидера на Партията на българските жени естествено е на следващите избори тяхната формация да се яви в коалиция с НДСВ и Движение "Оборище". Според нея обаче и коалицията, и партията НДСВ много трудно биха могли да спечелят избирателите без лидера си Симеон Сакскобургготски като морален гарант. Драганова подчерта, че раздробяването на дясното политическо пространство е изключително опасно и е невъзможно самостоятелна дясна партия да мине 4-процентната бариера на парламентарните избори догодина. Според нейните прогнози за следващия вот не бива да има повече от две десни коалиции - около НДСВ и около СДС. Тя обаче не пожела да уточни кои други партии вижда в съюз с НДСВ освен сегашните членове на парламентарната група.
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Юни 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8285
GBP 2.4796 2.4887 2.3121
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив