07 Октомври 2024, 15:33 Днес (0) | Вчера (0)

Инвестиционната инвазия на Aegon

07 Януари 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Британското дъщерно дружество на холандския застраховател Aegon продължава с изпълнението на стратегията си да закупува независими финансови консултантски фирми.

Последна стъпка бе придобиването на пълен контрол над Aurora Financial. Сумата по сделката обаче не бе обявена.
Aegon UK закупи 9% дял в Aurora през януари миналата година и сега използва опцията си за придобиване на контролния пакет. Aurora има около 100 служителя, включително 40 регистрирани независими финансови консултанти. Дружеството е базирано в Кантенбъри и има офиси в Лондон и Сидкъп.
"Покупката на Aurora представлява шестата ни значима инвестиция в бизнеса на независмите финансови консултации. Това е една добре управлявана компания с квалифициран персонал и силни професионални връзки. Очакваме тя да стане един от основните ни активи." - заяви главният изпълнителен директор на Aegon UK Дейвид Хендерсън.
Дистрибуторският бизнес на Aegon UK включва и мажоритарни дялове в Advisory Brokerage, Wentworth Rose, Momentum, Positive Solutions и Elliott Bayley. Застрахователят притежава и миноритари пакети в Millfield, Berkeley Berry Birch, Lighthouse и Personal Touch. От групата обявиха, че към момента те са една от най-големите фирми в областта на независимите финансови консултации във Великобритания, с 830 регистрирани съветници.
Aurora бе образувана в резултат на сливането на Jackson Batten Financial Holdings и Advisory Financial Planning Services през 2002г. Двете компании бяха най-големите в бранша за Кент и югоизточна Англия.
Дружеството има широки професионални контакти със счетоводния бизнес и специлизира в консултации на частни и корпоративни клиенти относно всички аспекти на финансовото планиране и пенсионно осигуряване.
"Очаквам по-нататъшно развитие на връзките ни със счетоводните фирми през следващите няколко месеца и вярвам, че ще завоюваме позицията на водеща сила на този пазар" - заяви президентът на Aurora Дейвид Таплин. След продажбата на компанията Таплин ще запази поста си на президент на Съвета на директорите на Aurora и ще изпълнява длъжността на главен изпълнителен директор съвмeстно с Роберт Раклиф.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 04 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7717
GBP 2.4796 2.4887 2.3212
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив