01 Май 2024, 12:07 Днес (0) | Вчера (13)

КФН изпрати писма до няколко институции по въпроса за жилищно-компенсаторните записи, преобразувани от лихвоточки

23 Юли 2004 10:13 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Уведомения са АП, Централният депозитар, Областният управител на град София и фондовата борса

 Във връзка с публикации, свързани с жилищно-компенсаторните записи, преобразувани от лихвоточки, и с оглед яснотата на параметрите на търгуваните емисии компесаторни инструменти на “Българска фондова борса” АД, Комисията за финансов надзор изпрати писма за  предоставяне на информация до няколко институции:

- До Агенцията за приватизация за това какви мерки са предприети във връзка с прехвърлянето на информация към Централния депозитар за регистриране на жилищно-компенсаторните записи, преобразувани от лихвоточки и доколко се разграничават партидите на компенсаторните записи по Закона за обезщетяване на собствениците на одържавени имоти и жилищно-компенсаторните записи, преобразувани от лихвоточки.
- До Централния депозитар за предоставяне на информация за предприети мерки, свързани с формалното разделяне в отделен регистър на компенсаторни записи, жилищно-компенсаторни записи и поименни компенсационни бонове от една страна и жилищно-компенсаторни записи, преобразувани от лихвоточки от друга.
- До Областния управител на град София относно предприети мерки за обработка на исканията на граждани за вписването на жилищно-компенсаторните записи, преобразувани от лихвоточки, в Централния депозитар и дали е изготвен регистър, който показва точния брой на собствениците на такива инструменти и тяхната наличност.
- До “Българска фондова борса” АД – за формалното разделяне по позиции за търговия на компенсаторни записи, жилищно-компенсаторни записи и поименни компенсационни бонове от една страна и жилищно-компенсаторни записи, преобразувани от лихвоточки от друга.
С изпратените писма КФН предприе първите стъпки за налагане на принципите на прозрачност, равен достъп до пазарната информация и равни условия за участие в  търговията на БФБ. Това е сигнал до горепосочените институции, че е необходимо да се предприемат конкретни действия, категорични са от КФН.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 30 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2877
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив