16 Юни 2024, 00:59 Днес (0) | Вчера (0)

КФН разпореди на ЗК “Български имоти” да коригира тарифите си по “Гражданска отговорност”

19 Декември 2005 18:36 INSMARKET по статията работи: 3
A+ A-

Надзорът следи премиите да бъдат достатъчни, за да могат компаниите да изпълняват всички свои задължения по застраховката

Зам.-председателят на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор”, разпореди   на ЗК “Български имоти” АД  да бъдат извършени корекции на тарифи по задължителната застраховка “Гражданска отговорност”, приети от застрахователя след влизането в сила на изменението на Наредба № 18 за задължителното застраховане. Това съобщиха от Комисията за финансов надзор.
С либерализирането на цените по застраховката надзорът следи премиите по всяка застраховка сами по себе си да бъдат достатъчни, за да осигурят изпълнението на всички задължения на застрахователя по застраховката, включително за образуване на достатъчни застрахователни резерви.

От ЗК "Български имоти" заявиха пред INSURANCE.BG, че все още не са запознати с разпореждането на КФН, затова ще го коментират и ще  предприемат съответните мерки по него в рамките на утрешния ден.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Смях в залата! КФН ще си вади трънчето, което сама си вкара! Как КФН определи, че тези цени не са достатъчни за тази застраховка на Български имоти? Какви им бяха критериите преди още кампанията да е почнала? Ето до какво доведе липсата на минимална премия. Сега КФН се превръща в империалист и ще може да подгони всеки застраховател. Къде е пазарния принцип? Нали пазара определя цената! Така за една година ще изчистят половината от застрахователите.
#1 | от Застраховател | преди
Интересно защо КФН не обълне внимание на Алианц за ниските цени? Не знаят ли, че продават застраховки на 67 лв в Пловдив? Не се ли получи така, че прословутата система от комбинации на Алианц им служи за прикритие за неоснователно ниски цени за което някои застрахователи предупреждаваха и КФН би трябвало да предвиди. Кои са критериите на КФН да се обръщат само срещу едните , а да оставят другите да сриват пазара. Прословутия немски опит както се видя е само една измама и то на един застраховател спрямо другите.
#2 | от "питащ" | преди
А какво ще каже КФН за Лев - Инс и тяхното гориво подарък към застраховката ГРАЖДАНСКА ОТГОБОРНОСТ??????????????
#3 | от ???? | преди
Валидни за 16:10 14 Юни 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8136
GBP 2.4796 2.4887 2.3154
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив