16 Април 2024, 10:10 Днес (2) | Вчера (10)

Нов закон за безмитна търговия разработват във финансовото министерство

30 Декември 2003 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Милен Велчев подписа разрешения за опериране на търговски обект за безмитна търговия на общо 14 дружества с общо 49 обекта

Милен Велчев подписа разрешения за опериране на търговски обект за безмитна търговия на общо 14 дружества с общо 49 обекта. Разрешенията се издават за срок не по-малък от 3 (три) години, съгласно изискванията на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност. За всеки един отделен обект срокът започва да тече след изтичане на срока на заварения договор.
Работна група, съставена със заповед на министъра на финансите, разгледа постъпилите заявления на безмитните оператори за подновяване на договорите и получаване на нови разрешения за обектите за безмитна търговия.
Тя е предложила на министъра на финансите да бъдат издадени нови разрешения за опериране на търговски обект за безмитна търговия на следните дружества: “АИДАТУР” АД, “Амфора” ЕООД, “Белатур” АД, “БНК” ООД, “Братя Василеви” ООД, “Денеб” АД, “Кореком-Принцес” АД, “Летище Варна” ЕАД, “Летище Бургас” ЕАД, “Летище София” ЕАД, “Панчатантра” ЕООД, “Сийком” АД, “Софком” ООД и “Трансимпекс” АД.
Четири от дружествата не са упражнили правата си  за продължаване на разрешителните за безмитни оператори. Това са “Пауталия Турс” АД, Летище Пловдив ЕАД, “Изотимпекс Калотина Балкантурист” ЕАД и “Ер Виа” ООД.
В изпълнение на мерките за борба със сивата икономика специалистите в Министерството на финансите в момента разработват специален закон, който да регламентира безмитната търговия. Основен акцент в него ще бъде контролът върху движението на акцизните стоки, така, че контрабандата с тях да бъде сведена до минимум. При разработването на закона ще се вземе предвид и становището на Асоциацията за безмитна търговия. Очаква се проектът на новия закон да бъде готов в началото на 2004 г.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 15 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8361
GBP 2.4796 2.4887 2.2895
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив