05 Май 2024, 06:01 Днес (1) | Вчера (0)

Олимпийците пътуват за Атина без застраховки

28 Юли 2004 08:29 в-к "Пари" по статията работи:
A+ A-

Съдебе спор във ВАС лишава спортистите от полици Живот и Злополука

Българските спортисти остават без застрахователни полици, стана ясно вчера. Жалба на некласиран застраховател спира решението на спортния министър Васил Иванов-Лучано, с което се определя изпълнител по Закона за обществените поръчки за групови рискови застраховки Живот и Злополука на спортистите, включени в програмата за олимпийска подготовка за летните игри в Атина през 2004 г. и зимните в Торонто през 2005 г. Чрез пряко договаряне са класирани съответно на първо място ДЗИ, на второ - ЗК Орел Живот, и на трето място - Булстрад ДСК Живот. Първият класиран е обявен и за изпълнител на обществената поръчка. В законовия 7-дневен срок решението е обжалвано пред ВАС от втория в класирането - ЗК Орел Живот. На закрито заседание 3-членен състав на съда е отхвърлил искането на министъра за предварително изпълнение на решението, поискано с тезата, че несключването на застрахователен договор ще повлияе негативно върху сигурността на българските спортисти. Според магистратите искането е неоснователно, защото договор за обществена поръчка не се сключва при наличие на подадена жалба.
ДЗИ участва и спечели конкурса по общия ред. Не знаем с какво е свързана жалбата на ЗК Орел Живот, коментираха от ДЗИ.
Предоставените от нас условия са икономически най-изгодни и в най-пълна степен съобразени с изискванията на възложителя, коментираха от Орел. От компанията казаха, че са предоставили най-висока застрахователна сума - 50 хил. лв., при най-висок брой на покрити основни и допълнителни рискове. Класирането е извършено по формула, която не отчита количествената разлика в посочените критерии в съответствие с конкретните предложения на кандидатите. Формулата не отразява различната тежест на показателите. Това на практика изравнява тежестта на отделните критерии, обясняват оттам.
 
ОФИЦИАЛЕН ПРЕВОЗВАЧ
АВИОКОМПАНИЯТА Виаджо Ер подписа договор с Министерството на младежта и спорта, с който компанията стана официален превозвач на българските отбори за олимпийските игри в Атина, съобщиха от компанията. Предвиждат се минимум 8 чартърни полета. Виаджо Ер е официален превозвач и на Българския олимпийски комитет. 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив