13 Май 2024, 20:43 Днес (12) | Вчера (0)

Предвижда се изпращане на висококвалифицирани български кардиологични екипи в Йемен

15 Март 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Обсъжда се и обучението на йеменски студенти в България

Министърът на здравеопазването Славчо Богоев се срещна с министрите на общественото здраве и населението, на транспорта, на гражданското планиране, с кмета на столицата Сана, с представители на политическите и деловите страни на Йемен. Министър Славчо Богоев е на официално посещение в Република Йемен до 18 март, по покана на йеменския министър на общественото здраве и населението д-р Мохамед Яхия Ал-Ноами. По време на посещението му ще бъдат обсъдени и възможностите за разширяване на сътрудничеството между България и Йемен в областта на здравеопазването. Предвижда се изпращане на висококвалифицирани български кардиологични екипи за извършване на прецизни операции в Йемен. Приоритетни области на сътрудничеството, за които има изявено желание от йеменска страна, са сърдечни болести и сърдечна хирургия, диагностициране и лечение на онкологични заболявания, бъбречни болести и бъбречна хирургия, рехабилитация и балнеолечение.
Ще бъдат дискутирани и активното партньорство по изпращането на български медицински специалисти на работа в Йемен и увеличаване на техния брой през тази година. Тема на разговорите ще е и сътрудничеството в областта на медицинската квалификация и обучението на йеменски студенти в България.
По време на своето гостуване министър Богоев ще посети Центъра по сърдечно-съдова хирургия в Държавната болница “Ас-Саура” и републиканските болници в провинциите Ал-Махауит и Хаджа. Той ще се срещне и с български медицински специалисти, работещи в Йемен.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 13 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8144
GBP 2.4796 2.4887 2.2727
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив