20 Април 2024, 09:31 Днес (0) | Вчера (10)

Сваленият шеф на летище Бургас спонсорирал НДСВ

30 Декември 2003 в-к "Сега" по статията работи:
A+ A-

"Платих 5000 лв. лични средства за кампанията на НДСВ на общинските избори. Защо ме махат?",

"Платих 5000 лв. лични средства за кампанията на НДСВ на общинските избори. Защо ме махат?", попита уволненият директор на летище Сарафово Димитър Калоянов. Той беше освободен преди Коледа от вицепремиера Николай Василев. Калоянов даде вчера пресконференция, на която обвини зам.-министъра на транспорта Никола Янков, "един депутат с подкъсени костюми" и шефа на агенция "Гражданска въздухоплавателна администрация" Калин Барзов, че стоят зад смяната му.
Според Калоянов зам.-министър Янков бил бесен, че при последното му посещение в Бургас трябвало да се крие от синдикалисти, бесни на идеята летището да се концесионира. Барзов пък бил завладян от реваншизъм, понеже Калоянов станал директор на аерогарата, след като сегашният шеф на агенцията бил уволнен оттам. Споменатият депутат пък отмъщавал, тъй като летищният шеф отказал преди 2 години да назначи шурея му на постоянен трудов договор. Калоянов не уточни поименно за кой народен представител става дума. Каза само, че е "бургаски, нисък на ръст и си прекроява костюмите". Попитан от журналисти дали има предвид Мирослав Севлиевски или Илчо Доганов, Калоянов отговори: "Не става въпрос за по-интелигентния."
Уволненият шеф обясни, че превел лични 5000 лв. по сметка на предизборния щаб на НДСВ в Бургас. Направил го съвсем доброволно, защото това "в крайна сметка е и въпрос на възможности". С 1200 лв. спонсорирал изцяло турнир по плажен волейбол, за чийто организатор иначе бе обявен кандидат-кметът на НДСВ в Бургас Иван Витанов. Тези пари също Калоянов превел доброволно.
Летищният шеф е освободен с решение на съвета на директорите, взето на 22 декември. Той твърди, че не е видял все още протокол от заседанието, но знаел, че под документа стоят подписите на 5-имата членове на борда. Според него единият от подписите е фалшифициран, тъй като човекът бил в чужбина. "Нарочно ме уволняват, когато министър Соломон Паси е в Либия и няма кой да ме защити", оплака се Калоянов. Неговата сестра Калина Калоянова е областен координатор на НДСВ в Бургас и зам.-председател на Атлантическия клуб.
МОТИВАЦИЯ
От пресцентъра на Василев съобщиха, че мотивите за уволнението са нарушения при безмитната търговия с цигари и неизпълнение на министерската политика за модернизация на летището в Бургас. Калоянов се закани да съди министър Николай Василев.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив