21 Юни 2024, 23:27 Днес (3) | Вчера (5)

Транспортното министерство разполага с един от най-модерните сайтове в държавната администрация

15 Февруари 2006 12:32 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Новият Закон за концесиите ще даде възможност за развитие на публично-частното партньорство, каза министър Петър Мутафчиев

Министерството на транспорта вече разполага с един от най-модерните сайтове в държавната администрация, съобщиха днес от ведомството при официалното представяне на новия портал. Проектът е изработен по процедурата за малки обществени поръчки, като при подбора на изпълнител Министерството се е спряло на фирма "Стратегма Ейджънси". За "Стратегма" това е най-големият проект до момента, но компанията е избрана заради интересните и иновативни предложения. Министерството е платило 11 880 лева. Новият сайт е в пълна приемственост с двете по-стари версии, като съдържа цялата информация, публикувана на тях. Целта при разработването му е била подобряване на връзката с обществените организации и гражданите, достъпност на институцията, както и осъществяването на ефективна обратна връзка. За целта на интернет-страницата е заложена възможност за осъществяване на публична дискусия по всеки проект на документ, публикуван от Министерството. Могат да се изтеглят снимки в реален формат, а в момента се разработва и възможност за изтегляне на аудио и видео файлове от изказвания и интервюта. Друга новост е възможността за персонален достъп до информацията на сайта, която се осъществява чрез парола, получавана при регистрация. В съответствие със Стратегията за електронно правителство чрез портала могат да се изпращат и получават документи, подписани с електронен подпис. От Министерството обещаха сайтът да бъде усъвършенстван и занапред, като стане достъпен и за незрящи граждани.
Министър Петър Мутафчиев, който присъства при представянето на интернет-портала, изрази надежда, че новият Закон за концесиите ще получи достатъчно гласове, за да бъде приет в пленарна зала. Според него законът ще даде по-добра възможност за използването на връзката между държавата и частния капитал чрез  публично-частното партньорство.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 21 Юни 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8246
GBP 2.4796 2.4887 2.3142
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив