07 Май 2024, 00:39 Днес (0) | Вчера (0)

50 деца в неравностойно положение от Софийско ще имат топъл обяд през новата учебна година

15 Август 2014 17:53 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 15 август 2014, 15:26
Булфото

Обядът е по партньорска мрежа за благотворителност на БЧК

Изпълнителният директор на Кока-Кола ХБК България Светослав Атанасов и председателят на Българския Червен кръст Христо Григоров подписаха днес на специална церемония Генерално споразумение за партньорство. Целта на документа е координиране на усилията на двете страни при разработване на програми и проекти за съвместни действия, насочени към извънредни ситуации, природни бедствия, подкрепа на хора в неравностойно положение и други, съобщиха от червенокръстката организация.

Като част от споразумението, Кока-Кола ХБК България ще осигурява топъл обяд за 50 деца в неравностойно положение от Софийска област през учебната 2014/2015 година по програма на БЧК. Компанията ще си сътрудничи с Българския Червен кръст в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност.

"Благодаря на г-н Светослав Атанасов за активното сътрудничество и подкрепата, която Кока-Кола ХБК България оказва вече дълги години на БЧК. Компанията винаги активно е до нас във всеки един труден момент за българското общество, като ще изброя само няколко примера за съвместна хуманна работа от 2005 година насам – наводненията от тази година; земетресението в Перник и наводнението в село Бисер през 2012 г.; бежанската вълна от Сирия 2013 г.”. Това заяви по време на церемонията на подписването на споразумението Христо Григоров, председател на БЧК. Той връчи специален плакет, с който изрази своята признателност към компанията при борбата с наводненията в Мизия, Бяла Слатина, Варна, Велико Търново и Добрич т.г.. Дружеството осигури неколкократно бутилирана минерална вода за нуждаещите се в страната, както и финансова помощ, която предстои да бъде разпределена от структурите на БЧК. Служители на компанията пък се включиха доброволно в разчистването и възстановяването на пострадалите райони във Варна.

Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК е създадена през 2004 г. с цел да подпомага БЧК при набирането на средства за финансиране на различни благотворителни инициативи. Тя обединява 21 компании от корпоративния сектор. С всеки от партньорите БЧК провежда съвместни социални кампании, а с набраните средства подпомага уязвими групи от българското общество.

Програма "Топъл обяд” се реализира в рамките на Партньорската мрежа. Основната цел на програмата е да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд те да се върнат в училище. С различни кампании се набират средства и се финансират проекти "Топъл обяд” за ученици от цялата страна. Тази година се навършват 10 години от старта на проекта, който до момента е осигурил безплатен топъл обяд за над 8 000 деца.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 06 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив