08 Октомври 2024, 14:42 Днес (2) | Вчера (1)

Insurance Europe назначава Теа Утофт Хой Йенсен за генерален директор

09:10 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 8 октомври 2024, 11:15
insuranceeurope.eu

Insurance Europe, Европейската застрахователна и презастрахователна федерация, че Теа Утофт Хой Йенсен е назначена за неин нов генерален директор. Теа ще поеме поста от Михаела Колер, която е била генерален директор на Insurance Europe през последните 18 години, на 4 ноември 2024 г.

Теа Утофт Хой Йенсен се присъединява към Insurance Europe от глобалната фирма FTI Consulting, където е старши управляващ директор и ръководител на финансовите услуги в техния офис в Брюксел. Теа има почти две десетилетия опит в сектора на финансовите услуги и европейските въпроси, като е работила както в частния, така и в публичния сектор, включително за датското правителство.

Теа Утофт Хой Йенсен каза: "Благодарна съм на ръководството на Insurance Europe за тяхното доверие. Очаквам с нетърпение да работя от името на всеки член, за да продължа да насърчавам ключовата роля, която застраховането и презастраховането играе за европейската икономика. Също така съм много развълнуван да се присъединя към екипа на Insurance Europe, който е високо ценен за своите знания и опит."

Напускащият поста генерален директор, Михаела Колер , коментира: "Гордея се с това, което ние в Insurance Europe постигнахме заедно по време на моето време като генерален директор. Винаги съм бил и ще бъда запален по индустрията, тъй като застраховането има значение за хората и икономиката. Имам пълното доверие, че Теа ще продължи да води федерацията напред и й желая успех.”

Фредерик де Куртоа , който беше избран за президент на Insurance Europe по-рано тази година и също така е заместник главен изпълнителен директор на AXA Group, коментира: "Бих искал да приветствам горещо Теа в Insurance Europe. Нейният богат опит в работата във и извън институциите на ЕС, съчетан с широките й познания в сектора на финансовите услуги, ще бъде голямо предимство за федерацията. Решението на Михаела да се оттегли след толкова години служба със сигурност е загуба не само за Insurance Europe, но и за индустрията като цяло. Тя напусна по-силна федерация, която е уважавана и невероятно добре управлявана, основи, върху които не се съмнявам, че Теа ще гради за в бъдеще."

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 07 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7733
GBP 2.4796 2.4887 2.3357
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив