23 Октомври 2024, 05:25 Днес (0) | Вчера (3)

Munich Re е готов да отговори на нарастващото търсене на презастрахователна защита

22 Октомври 2024 09:01 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 22 октомври 2024, 11:13
munichre.com

След няколко години на силен растеж, европейският презастрахователен пазар трябва да остане динамичен, като търсенето на презастрахователна защита на имущество продължава да расте, каза Munich Re, подчертавайки, че за да отговори на нарастващото търсене, непрекъснато инвестира в своите способности за застраховане с експерти и модели.

Munich Re е готов да разположи повече капитал на европейските си пазари, където клиентите му демонстрират дисциплина при застраховане на първичния си пазар, със стабилно управление на експозицията и постигане на адекватни на риска първоначални ставки. Munich Re ще използва изключителната си финансова мощ за своите клиенти, за да поемат шокове, които генерират прекомерни колебания в техните счетоводни книги.

Munich Re продължава да инвестира в изключителни познания за риска и опит в моделирането, за да предостави тази подкрепа на клиентите, тъй като средата става все по-сложна и нестабилна – особено в следните области:

Природни катастрофи:

Застрахованите годишни загуби, дължащи се на природни катастрофи в световен мащаб, често надхвърлят 100 милиарда щатски долара. През първата половина на 2024 г. те вече достигнаха 62 милиарда щатски долара, значително над средната стойност за десет години от 37 милиарда щатски долара, а напоследък големи урагани връхлитат САЩ.

Тази нарастваща тенденция е очевидна и в Европа, особено за опасности извън пиковия период като наводнения, горски пожари и силни гръмотевични бури, които могат да бъдат придружени от градушка и торнадо. Наводнението от май 2024 г., което засегна основно Германия, и по-скоро широко разпространеното наводнение в Централна Европа през септември са част от продължаваща тенденция, която се ускорява през последните години.

Докато социално-икономически фактори като нарастваща инфлация и нарастващи стойности на активи, разположени в зони с висок риск, имат дълбоко въздействие върху тази възходяща тенденция на загуби, учените приписват промените в тежестта и честотата на непиковите метеорологични опасности, поне отчасти, на изменението на климата.

Munich Re непрекъснато надгражда своя експертен опит в nat cat и изрично улавя съответните тенденции в изменението на климата в своите рискови модели. Презастрахователите и застрахователите трябва да осигурят стабилна ценова система, която отразява правилно основните рискове и стимулира мерките за намаляване на риска.

Автомобилно застраховане:

Пазарът на автомобилното застраховане в Европа се оказа нестабилен след пандемията на Covid, като повишенията на първичните лихви изостават от нарастващите разходи за ремонт. Натискът като цяло намаля с намаляването на инфлацията, но много пазари все още са в режим на възстановяване. Munich Re застана зад своите дългогодишни клиенти и ще остане последователен и силно капитализиран партньор за клиенти, които демонстрират адекватни на риска ценообразуване и последващо застраховане, като същевременно се адаптират към по-променливата инфлационна среда.

Кибер застраховане:

Тъй като проникването на киберзастраховането все още е слабо, европейският пазар на киберзастраховане се очаква да нарасне силно. Munich Re, като един от водещите в световен мащаб носители на риск в тази област, продължава да предоставя значителен капацитет при адекватни срокове и условия и цели по-нататъшен растеж в съответствие с развитието на пазара, като същевременно стриктно се придържа към непокриване на незастраховаеми системни рискове като кибер война и отказ на критична инфраструктура. Munich Re продължава да инвестира в експертиза и да доразвива моделите за риск и натрупване.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8021
GBP 2.4796 2.4887 2.3475
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив