19 Април 2024, 13:13 Днес (7) | Вчера (11)

Асоциация ще застрахова за риск от счетоводна грешка

23 Януари 2004 в-к "Дневник" по статията работи:
A+ A-

Асоциацията на специализираните счетоводни предприятия (АССП) разработва застрахователен продукт срещу професионален риск при счетоводителите, съобщи вчера един от членовете й Георги Цанов

Асоциацията на специализираните счетоводни предприятия (АССП) разработва застрахователен продукт срещу професионален риск при счетоводителите, съобщи вчера един от членовете й Георги Цанов. "Ние сме новатори в тази област. Досега само експерт-счетоводителите и нотариусите имат такива застраховки, докато професионалният риск при счетоводителите не се застрахова", каза още Цанов. Застраховката ще гарантира интересите не само на счетоводителите и консултантите, но и на техните клиенти.

При допускане на грешка от страна на счетоводителя застрахователят ще поема всички произтичащи от нея последици. За застраховане срещу професионален риск най-вероятно АССП ще работи с българска застрахователна компания, чието име Цанов не съобщи, и с международната застрахователна компания "Лойдс". След разработването и въвеждането на продукта, той ще стане задължителен критерий за членство в АССП.

Асоциацията на специализираните счетоводни предприятия представи вчера и новия си интернет сайт. В неговият форум ще се обсъждат въпроси, касаещи счетоводителите, и ще се предлагат експертни мнения, свързани със счетоводната материя. АССП е наскоро учредена организация, в която членуват общо 17 счетоводни предприятия.

По-големите от тях са "Счетоводна къща Анед" ЕООД, "В.А.В консултанти" ООД, "Аскана" ООД, "Счетоводна кантора Надежда" ЕООД, "СИКОМ 2001" ЕООД, "Балканика тийм" ООД и др. Задължителни критерии за членство в асоциацията са компаниите да имат поне три години стаж като счетоводно предприятие или оборот за последната финансова година в размер на 20 хил. евро, лицата, представляващи или управляващи дружеството, да имат чисто съдебно минало и фирмата да има поне трима заети в дейността, които да имат юридическо или икономическо образование.

АССП си е поставила амбициозната задача до края на годината да открие свои представителства в цялата страна.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив