18 Април 2024, 03:04 Днес (0) | Вчера (11)

Банките и финансовите институции най-често проучват мнението на служителите си

12 Септември 2013 11:48 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 12 септември 2013, 11:50
Getty Images

Възможностите за кариера, признанието иотношението на топ мениджмънта са едни от най-важните критерии за служителите

19 фактора от работната среда оказват влияние върху нивото на ангажираност на служителите в една компания. Сред тях са възможностите за кариерно развитие, признанието, което служителите получават за свършената работа и отношението на топ мениджмънта към тях.  Това са част от въпросите на международно проучване на Aon Hewitt за очакванията на служителите за 2013 г. и отговорът на работодателите. Проучването се провежда за седми път и крайният срок за включване в него е последната седмица на септември 2013-та. 25 от най-големите работодатели с повече от 1000 служители планират да се включат в изследването. Едва 10% от работодателите отлагат своето включване в изследването поради преструктурирания и други промени вкомпанията.

Към момента близо 18000 служители и 250 топ мениджъри споделят своето мнение за различни области от работната среда и ангажираността си с работата. Една пета от стоте най-големи работодатели в България също проверяват ангажираността на служителите си и се включват в проучването. Автомобилната индустрия и електроника, производствота и фармацията са най-активните сектори в проучването на  ангажираността на служителите. Следват ги ИТ компаниите и банките и финансовите институции.

Мнението на служителите става все по-значим фактор в успешното управление на бизнеса. За все повече компании повишаването на ангажираността на служителите изисква индивидуален и целенасочен подход – да се решават различни проблеми и търсят нови решения. Това е особено валидно за ангажирането на служителите с бизнес целите. От компанията, провеждаща проучването, наблюдават разлики между най-важните фактори, които влияят на ангажираността на служителите  при компаниите от различни индустрии и с различен размер. Колкото повече компаниите предприемат добре осмислени действия, базирани на данни за повишаване на ангажираността на служителите си, толкова по-добре  се справят с пазарната ситуация и постигат добри бизнес резултати.

Освен в класацията за България, всички участници попадат и в класацията „Най-добър работодател в региона на Централна и Източна Европа”, където ще бъдат отличени по 10 компании в категории – малки, средни и големи компании. Медийни партньори в Централна Европа са Harward Business Review и Wall Street Journal, които ще анализират резултатите.

За 6 години са изследвани общо над 370 компании от най-разнообразни сектори на икономиката. Участието в проучването е доброволно. За да могат да участват, компаниите следва да имат поне 50 служителя на постоянен трудов договор и да оперират поне от 2 години на българския пазар.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8387
GBP 2.4796 2.4887 2.2891
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив