21 Септември 2024, 02:02 Днес (0) | Вчера (2)

В София започва третото издание на Балкански правен форум

15 Септември 2004 09:54 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Акцент на форума е присъединяването ни към ЕС и влиянието на този процес върху правото и бизнеса

 От днес до 17 септември в хотел “Шератон София Балкан” ще се проведе третото издание на Балканския правен форум под надслова “Югоизточна Европа – бизнес и право”. Акцент на тазгодишното издание на форума ще бъде очакваното присъединяване на България и Румъния към Европейския съюз и влиянието на този процес върху правото и бизнеса. Ще бъдат обсъдени и актуалните аспекти на правното и икономическото развитие на региона, възможностите за инвестиции и бизнес, правните проблеми пред бизнеса и европейската интеграция на страните от региона.
Форумът ще бъде открит с приветствия от президента на Република България Георги Първанов и министър-председателя Симеон Сакскобургготски. От името на Народното събрание поздравление ще поднесе неговият заместник-председател проф. Любен Корнезов.
Балканският правен форум 2004 привлича световни авторитети в правото като президента на Международната асоциация на адвокатите Емилио Карденас; Лорд Слин от Хадли - съдия в Апелативния съд на Нейно Британско Величество, бивш Главен адвокат и съдия от Европейския съд, член на Камарата на Лордовете; Секретарят на Комисията по международно търговско право към ООН (UNCITRAL) Йерней Секолец, както и лидери на адвокатурите от Югоизточна Европа.
Във форума ще участват и министърът на правосъдието на Република България Антон Станков, председателят на Патентното ведомство Цонка Таушанова, председателят на Комисията за защита на конкуренцията Петко Николов, председателят на Висшия адвокатски съвет Траян Марковски.
Балканският правен форум е инициатива, чието начало беше поставено през 2000 г. с цел да утвърди ролята на юридическата професия за политическата стабилност, икономическия и социален просперитет в региона и да развие професионалното сътрудничество между юристите от Югоизточна Европа, както и между тях и колегите им от Европа и останалия свят. Председател на форума е адвокат Борислав Боянов, управляващ партньор на “Борислав Боянов и Ко.”, България.
Настоящото издание на форума се организира от Фондация “За правно развитие” и Международната асоциация на адвокатите (International Bar Association), със съдействието на Висшия адвокатски съвет, Югоизточната Европейска Правна Група (SEE Legal) и Американската асоциация на юристите – Правна инициатива за Централна Европа и Евразия (American Bar Association – CEELI).

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 20 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7531
GBP 2.4796 2.4887 2.3296
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив