26 Май 2024, 06:59 Днес (0) | Вчера (0)

Везни, Скорпиони и Овни – най-предпочитани от застрахователите

16 Октомври 2014 15:13 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 16 октомври 2014, 15:15
forINSURER

Телци, Стрелци, Лъвове и Козирози – най-големи беладжии на пътя

Зодиакалните представители на стихиите огън и земя - Стрелци, Телци, Козирози и Лъвове, са лидери по брой катастрофи на пътя, според статистиката за урегулирането на щетите в руската застрахователна компания "Съгласие".

Експертите обясняват селекцията с факта, че според астролози и други източници, представителите на знака Телец, въпреки спокойния и невъзмутим характер, обичат да се абстрахират от околния свят и включват вътрешен автопилот, потъвайки в свои дела, вкл. и на пътя. Ясно е, че това води до чести сблъсъци – понякога с ламарини, а друг път и с рога, пардон, с юмруци.

Стрелецът  е целеустремен и оптимистичен. В същото време обаче постояно го тегли към приключения, което води представителите на този знак до максимално чести конструктивни повреди на возилото им.

Практичните Козирози се стремят да бъдат първи във всичко. Често това качество на характера ги води до сериозни ПТП-та.

Харизматичните и настоятелни Лъвове, които винаги се стремят да са център на вниманието, също често стават център на внимание от страна на други водачи, както и на органите за пътен контрол, както и на застрахователите, разбира се.  Лъвовете често стават причина за тежки катастрофи, сочи статистиката.

Второ място по честа контруктивна гибел на автомобила при ПТП заемат представителите на  знаците Риби, Раци и Деви.

Многото дела и неумението да се отпускат водят Девите към пренапрежение и депресии, което се отразява  и на поведението им на пътя.

Рибите, притежавайки тънка душевност и мек и отстъпчив характер, не винаги могат да се ориентират бързо в ситуацията на пътя, което коства на колите им някой и друг удар.

Третата група зодии по аварийност на пътя включва представителите на знаците Водолей и Везни. Първите, въпреки идеализма и склонността си към абстрактно мислене, са много решителни и самостоятелни както в живота, така и на пътя, което нерядко ги въвлича в ПТП-та.
Везните пък винаги се стремят към баланс във всички сфери на живота, но това не пречи на техните представители да попадат в рейтинга на най-аварийните водачи.

Скорпионите и Овните делят 4-то място в рейтинга по най-опасни шофьори на пътя. Представителите на двете противоположни стихии — огън и вода — са едни от най-внимателните водачи на пътя, сочи статистиката, макар че тя противоречи на зодиакалните им характеристики. Агресивният и хазартен характер на Скорпионите се съчетава с висок интелект и мъдрост, което е видимо и им позволява да избегнат сблъсъци. Впрочем,същото е и при енергичния и инициативен Овен.

Най-акуратните шофьори са Близнаците. Надарени от природата с подвижен и лйбопитен ум, нестандартно мислене и бърза реакция, те ловко избягват всякакви аварии на пътя.

Любопитното изследване проследява и зодиакалните знаци според честотата на кражбите на автомобила им, като се спира не толкова на външните фактори, напр. "поръчане" на определени марки за продажба или за резервни части, колкото на прякото отношение на собствениците им към машините: колко скъпи охранителни системи поставят, къде паркират возилата и пр.

И така, най-често крадат колите на Девите и Рибите.
На второ място се нареждат 7 знака: Скорпиони, Овни, Близнаци, Водолеи, Стрелци, Телци и Раци.
Най-рядко против волята си се разделят с возилата си Козирози, Лъвове и Везни.

Ако сумираме кражбите и ПТП-та, оказва се, че най-щетимите знаци за застрахователите са  Деви, Риби, Телци и Стрелци. На следващо място са Раци и Козирози, след тях се нареждат  Лъвове и Водолеи, а най-предпочитани от застрахователите са Везни, Скорпиони и Овни.

Очевидно изследванията в различните страни дават различни резултати. Преди време излезе американска класация, според която ако си шофьор, по-добре е да си Лъв.

Още по темата
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8019
GBP 2.4796 2.4887 2.2962
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив