20 Май 2024, 00:39 Днес (0) | Вчера (0)

Гръмна сексскандал и в Lloyd’s

29 Март 2019 16:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 29 март 2019, 16:17

Синдикатът със спешни мерки за изкореняване на сексуалните посегателства

Лондонският Lloyd’s обяви, че предприема мерки за недопускане на случаи на сексуален тормоз и посегателства на работното място. Решението на синдиката е продиктувано от разкрития на Bloomberg,  според които 18 жени-служители на Lloyd’s of London са алармирали, че са работили в атмосфера на почти постоянен тормоз, вариращ от непристойни коментари до нежелани контакти и сексуално насилие. Жените, коментирали сексуалния тормоз, са направили разкритията при условие, че самоличностите им няма да бъдат обявени заради потенциалната вреда върху репутацията им в индустрията. Те са работили за някои от най-големите застрахователи и застрахователни брокери в света, включително застрахователните холдинги Aspen Insurance Holdings, Arthur J. Gallagher & Co., Marsh & McLennan, Munich Re и други. Една от тях  разказва, че след като споделила проблема със старши мениджъра си, той я посъветвал да не подава жалба, за да не се раздели с работното си място. Други жени, преживели подобни злоупотреби и подали официални жалби, твърдят, чезаради това  кариерата им е пострадала.
Пострадалите 18 служителки имат сериозен професионален опит, който съвкупно възлиза на над 300 години, се казва в публикацията.
От  Lloyd’s обявиха, че стартират широкомащабен и надежден план за действие, съвместно с Асоциацията на пазара Lloyd’s (LMA) и Лондонската международна асоциация на застрахователните брокери (LIIBA). Независимото проучване ще определи мащаба на проблема и ще направи преглед на политиките и практиките за целия пазар. Целта е осигуряване на безопасна работна среда и подвеждане под отговорност на виновните. Лицата, позволили си такова поведение, ще бъдат наказани както от собствените си компании, така и от Lloyd’s.
Лондонският синдикат вече провежда консултации сред персонала с цел профилактика на подобни случаи и оказване на подкрепа на пострадалите. Главният изпълнителен директор на Lloyd’s Джон Нийл обеща да обяви публично имената на всеки виновен, замесен в скандала. "Не искам такива хора да бъдат част от Lloyd’s - категоричен е Нийл. - Трябва да гарантираме, че всеки, независимо дали е жена или мъж, трябва да се чувства в безопасност по всяко време на деня, работейки за  Lloyd’s."
Създадена е независима гореща телефонна линия за подаване на сигнали.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив