18 Април 2024, 11:14 Днес (3) | Вчера (11)

ДПС: Върху служебния кабинет тегнат съмнения за партийна ангажираност

13 Март 2013 08:49 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 12 март 2013, 18:51
Булфото

Всичко ни кара да мислим, че служебния кабинет е кабинет на зам.-министри на Бойко Борисов, каза председателят на ДПС Лютви Местан

Всичко ни кара да мислим, че служебния кабинет е кабинет на зам.-министри на Бойко Борисов, заяви председателят на ДПС Лютви Местан на извънреден брифинг по повод служебното правителство,предаде агенция "Фокус".

 

Местан смята, че премиерът и още трима министри са били членове на политически кабинети на правителството на Бойко Борисов, защото той лично ги е назначил. По думите му върху служебния кабинет като персонален състав "тегнат и ще тегнат съмненията за партийна ангажираност".

По думите му министър-председателят в служебния кабинет е обвързан с името на Иван Костов (в неговия кабинет Райков е бил заместник-министър на външните работи). Местан допълни, че министърът на вътрешните работи Петя Първанова също има своя ангажираност, защото е оглавявал дирекция в МВР.

Той посочи имената на Екатерина Захариева (заместник-министър на регионалното развитие по времето, когато Росен Плевнелиев беше министър) Деяна Костадинова (бивш заместник на социалния министър Тотю Младенов )и Кристиан Кръстев.

ДПС ще настоява служебният кабинет да освободи състава на "Информационно обслужване" към Централната избирателна комисия (ЦИК). Според Местан е много е важно да бъде назначен нов състав, работата на който да се подлага на постоянен граждански контрол чрез назначаване на граждански прокуристи.

"Ето това е конректно действие, което не може да бъде заменено със заклинания, думи и обещания", смята Местан. Той заяви, че служебният кабинет е отговорен за изборния вот, но и за това изборът да бъде проведен в една честна и спокойна среда.

"Служебният кабинет е с пълни правомощия и той ще носи своята отговорност. От този момент нататък ДПС ще бъдат коректни и обективни в оценката си, която ще е резултат от конкретните действия на служебния кабинет", заяви още лидерът на ДПС.

Местан определи избора на президента Росен Плевнелиев на състава на служебния кабинет като "край на агонията на Бойкоборисовото управление и на властта на 41 Народно събрание".

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8387
GBP 2.4796 2.4887 2.2891
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив