08 Май 2024, 20:38 Днес (10) | Вчера (11)

Данчо Данчев: Най-важната цел за българското застраховане е дигиталната трансформация

01 Октомври 2020 09:49 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 1 октомври 2020, 09:49

Нашият застрахователен пазар реагира адекватно, а компаниите се справиха с предизвикателството COVID 19

През първото тримесечие на тази година продължаващата епидемия от COVID 19 се отрази най-силно на животозастрахователните дружества. Въпреки че понастоящем не е възможно да се направи разумна оценка на средносрочното въздействие на пандемията, видно от публикуваните данни за премийния приход на компаниите на българския застрахователен пазар, резултатите за полугодието са обнадеждаващи. Това обяви в интервю за ИНСМАРКЕТ Данчо Данчев, председател на УС и Главен изпълнителен директор на "Дженерали Застраховане" АД. Той  посочи, че здравната криза е повлияла всички сектори в целия свят, но българският застрахователен пазар е реагирал адекватно, а компаниите са се справили с предизвикателството. "Всички ние успяхме да се справим и да покажем, че в застрахователния сектор работят отговорни хора, професионалисти, които са свикнали всеки ден да оценяват риска и да реагират бързо и в ситуации, за които няма готови решения", подчерта още Данчев. Още в началото на епидемията Дженерали Застраховане създаде Кризисен комитет, а бързата и адекватна реакция на колегите даде възможност на компанията още първите две седмици след обявяването на извънредната ситуация да работи активно и без сериозни затруднения, посочи още Данчев. Той добави, че екипът на застрахователя е обявил редица инициативи за непрекъснатост на бизнеса и защита здравето на хората, които работят за компанията, нейната дистрибуторска мрежа и нейните клиенти. Предстои през октомври да стартира нова онлайн платформа и мобилно приложение, чрез което клиентите на "Дженерали" ще имат възможност не само да сключват застраховки и да регистрират щети, но и да плащат поредни вноски по всички полици.
Данчев коментира и предизвикателствата пред застрахователния пазар у нас, като каза, че най-важната промяна, която предстои е дигиталната трансформация.
По отношение на бизнес прогнозата за тази година той изрази оптимизъм, а за следващата година подчерта, че очаква стабилност на  приходите, независимо от прогнозирания спад на премиите и същевременно високо ниво на коефициент на платежоспособност.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 08 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8166
GBP 2.4796 2.4887 2.2793
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив