13 Май 2024, 19:15 Днес (12) | Вчера (0)

Животозастрахователите в САЩ са лъгали в данните си

24 Октомври 2003 в-к "Кеш" по статията работи:
A+ A-

Загубите на животозастрахователите в САЩ за 2001 и 2002 година са занижени според анализаторите на рейтинговата агенция "Муудис".

Загубите на животозастрахователите в САЩ за 2001 и 2002 година са занижени според анализаторите на рейтинговата агенция "Муудис". Компаниите са регистрирали загуби за 24.3 млрд. долара. Това се казва в кредитния анализ на кредитоспособността на компаниите от бранша на рейтинговата агенция "Муудис". Според анализаторите на компанията това е реалният обем на загубите на животозастрахователните дружества, но много от компаниите значително са намалили тези данни с цел да се запази финансовата им стабилност. "Муудис" прогнозира няколко години на затруднения в бранша с цел избиване на тези загуби, което може да накара кредитната агенция да намали рейтингите на някои от най-големите компании, въпреки че е малко вероятно да се стигне до вълна от фалити. Като особен проблем за акционерите на дружествата от сектора докладът на агенцията поставя и въпроса за ефективността на регулационните мерки, които властите взеха след вълната от счетоводни измами в САЩ и Европа. Наблюдатели коментираха, че разликата от близо два пъти между официалните данни е твърде голяма, за да бъде пренебрегната и да не се отчете като тревожна тенденция в сектора.

Японските застрахователи спират да купуват акции

Според информационната агенция "Дау Джоунс" японските застрахователи имат намерение значително да забавят покупките си на облигации на чуждестранни юридически лица въпреки по-високата им доходност. Причината за това са очакваният спад на възвръщаемостта на тези инвестиции в дългосрочен план и прогнозите, че японската икономика и финансова сфера постепенно, но сигурно излизат от кризата от последните години.

Румънците не вярват на системата за обществено социално осигуряване
Повече от половината от населението на Румъния не вярва на системата за обществено социално осигуряване, предаде "Медиафакс", позовавайки се на резултатите от изследване на общественото мнение, проведено от Институтa за маркетинг и социални проучвания. Мнозинството от румънците, които не се доверяват на социалното осигуряване, са от големите градове, те имат и по-високо образование. Пазарът на застраховките "Живот" бележи ръст, но той е по-свит от пазара на застраховки в България и Словения.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 13 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8144
GBP 2.4796 2.4887 2.2727
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив