14 Май 2024, 17:58 Днес (9) | Вчера (12)

ЗК

20 Март 2002 в-к "Застраховател" по статията работи:
A+ A-

Застрахователна компания "Орел" обръща поглед към проблемите на хората, на малкия и средния бизнес, към големите корпоративни клиенти, предоставяйки своите услуги с обещаното качество.

Новата политика на акционерното дружество е насочена към преутвържда-ването на компанията като динамичен, водещ български застраховател.

Движещият мотив на ЗК "Орел" е да предоставя реално застрахователно покритие на реална цена. Желанията на клиентите за доверително сътрудничество със застрахователя и за реално получаване на ефективна подкрепа в трудните моменти след настъпването на застрахователното събитие, създадоха необходимостта от такава застрахователна компания, каквато е ЗК "Орел".

Разширяването на обхвата по имуществено застраховане беше един от приоритетите в дейността на компанията през 2001 г. Бяха привлечени нови корпоративни клиенти.

Започна цялостното преработване на пакета имуществени застраховки, като новата застраховка "Индустриален пожар" вече се администрира от компанията, а в процес на разработка са застраховките "Административни и търговски обекти" и "Домашно имущество".

Продължава възходящата тенденция по застраховка "Строи-телно-монтажни работи" Нови Общи условия, тарифа, полица и указания за сключване на застраховка "Земеделски култури" бяха предложени на клиентите на компанията през миналата година, финансовите застраховки "Лизинг" и "Гаранции" бяха обособени в отделна група. Динамично развитие по застраховката на лизинг (финансов риск), която е силно изразена и при застраховката на гаранции, се дължи на силния интерес на клиентите и банките към такъв механизъм за преразпределяне на оперативния риск.

Компанията ще продължи да провежда консервативна политика по отношение на финансовите застраховки, свързани с прецизна оценка на риска за всеки един клиент. Очаква се ролята на тази група застраховки да нараства като отражение на взаимодействието между банковия и застрахователния сектор.
Компанията продължава да предлага групата застраховки "Злополука", в която най-голям дял заема застраховка "Помощ при пътуване".

През 2001 г. беше извършена коренна промяна във вида и съдържанието на сключваните от компанията застрахователни договори и беше поставена основата за едно ново мислене и отношение към сключването и обслужването на застраховките.
ЗК "Орел" беше сред основателите на националния Ядрен пул. През изминалата година също така бяха положени усилия за подготовката на нови застрахователни продукти - "Зелена карта", "Отговорност на превозвачите към пътниците в средствата за обществен превоз", "Гражданска отговорност" и "Помощ при пътуване" за временно пребиваващи или транзитно преминаващи през страната чужди граждани. Сключването на тези нови видове застраховки ще започне през 2002 г.





Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 14 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8117
GBP 2.4796 2.4887 2.2736
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив