28 Септември 2024, 12:28 Днес (0) | Вчера (0)

Загубите за застрахователите от SharkNado в реалния свят биха достигнали $100 млрд. (видео)

05 Август 2013 12:06 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 5 август 2013, 13:12
youtube.com

„Акулонадо“ е толкова предвидим филм, че на плаката му пише „Стига толкова приказки!“. Интересно е да се отбележи и че много от киноманите го определят като един от най-тъпите филм на всички времена

Загубите за застрахователите от торнадото с акули (SharkNado), ако се беше пренесло от телевизионните екрани в реалния сват,  биха достигнали $100 млрд.

Това сочат оценките на компанията, специализирана в моделирането на природни и техногенни катастрофи AIR Worldwide, цитирани от медиите.

Миналият месец американският телевизионен канал Syfy пусна в разпространение телевизионен сериал за кървавата битка на хората с летящи акули. Филмът предизвика незабавно буря от възмущение от страна на зрителите заради сцените на жестокост.

В продължение на часове в резултат на торнадо върху САЩ се изсипват хиляди акули заедно с тонове вода.

Катастрофата засяга крайбрежието и бързо се придвижва в континента. Според оценките на AIR Worldwide, ако това се случи в действителност, щетите ще надхвърлят загубите от трите най-значителни природни катастрофи в новата история на Америка (ураганите Катрина, Санди и айк), тъй като действието се развива в Калифорния, където се намират и най-скъпарските недвижими имоти в САЩ.

В развитието на действието кошмарът преминава през лос Анжелис, Санта Моника, Холивуд и Силиконовата долина.

"SharkNado – това е нощен кошмар", коментира старшият сътрудник в AIR Worldwide Скот Странски. "Винаги съм вярвал че събития от подобен мащаб са възможни, но колкото и човек да се готви, никога няма да е напълно готов, ако SharkNado се случи наистина”, посочва още той.

Официалната позиция на Асоциацията на калифорнийските застрахователи посочва, че щети от подобни „животински торнада” се покриват от различни видове застрахователни полици.

По думите на представителя на Insurance Information Network of California Пит Морага, в Калифорния щетите, причинени от силен вятър се покриват от стандартната имуществена полица.

В районите, ударени от торнадо (Tornado Alley), работи специално покритие. Допълнително падащите от небето акули биха могли да попаднат дори в стандартната полица, като „щети от падащи летящи обекти”, смята Морага.

Въпреки кървавите сцени от застрахователната Асоциация смятат, че подобни филми повишават застрахователната култура на американците.

 

Сезонът на големите урагани е още в разгара си и засега трябва да бъдем благодарни, че нещата не са по-зле. Можеше да се сблъскаме с Акулонадо.

„Акулонадо“ (Sharknado) е филм от The Asylum,  създателите на нискобюджетни продукции като „Акулоктопод“ (Sharktopus) и „Мега акула срещу гигантски октопод“ (Mega Shark vs. Giant Octopus) – тези момчета наистина обичат акули, а?„Акулонадо“ може да бъде описан така:

„Когато ураган поглъща Лос Анжелис, хиляди акули тероризират наводненото население. А когато бързите ветрове образуват торнадо в пустинята, най-смъртоносният хищник на природата властва над водата, земята и въздуха.“

„Акулонадо“ е толкова предвидим филм, че на плаката му пише „Стига толкова приказки!“. Интересно е да се отбележи и че много от киноманите го определят като един от най-тъпите филм на всички времена. 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив